Megtámadtak egy német politikust, aki kiállt az Ukrajnának nyújtott katonai segélyek beszüntetése és a jóval szigorúbb bevándorláspolitika mellett

támadás, Sahra Wagenknecht
Sahra Wagenknecht
Vágólapra másolva!
Egy erfurti rendezvényen Sahra Wagenknechtet, a Sahra Wagenknecht Szövetség (BSW) elnökét egy kampánygyűlésen festékkel fújta le egy férfi. A rendbontót a helyszínen elfogták.
Vágólapra másolva!

Rózsaszín festékkel támadták meg csütörtökön a német Sahra Wagenknecht Szövetség (BSW) vezetőjét egy kampánygyűlésen a kelet-németországi Türingia tartományban, ahol pártja várhatóan harmadik lesz a vasárnapi tartományi parlamenti választásokon, írta meg a Focusra hivatkozva a Magyar Nemzet.

Megúszta a támadást

A portál szerint egy középkorú fehér férfi festéket permetezett a nőre, amikor az a színpadra lépett. Wagenknecht félrelépett, így nem találták el.

„Észrevehető, hogy egyesek nem akarnak minket, de nem hagyjuk magunkat megfélemlíteni” – mondta Wagenknecht a követőinek.

„Meg fogjuk változtatni ezt az országot” – tette hozzá Wagenknecht, aki az Ukrajnának nyújtott katonai segélyek beszüntetése és a jóval szigorúbb bevándorláspolitika mellett áll ki, melyet egyesek ellentmondásosnak tartanak. A jelenlegi felmérések szerint Wagenknecht pártja, a BSW a harmadik legerősebb erővé válhat a türingiai tartományi választásokon.

A teljes cikk ITT olvasható!

Ahogy az Origo megírta, egyre több támadás történik Németországban. Nemrégiben egy férfi baltát rántott a düsseldorfi repülőtéren, de a solingeni tragédia után újabb késes támadások is történtek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!