A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Putyin legfőbb szövetségese ajánlatott tett az ukránoknak

Vágólapra másolva!
Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök meglepő ajánlattal állt elő mind az orosz, mind az ukránok számára. Vlagyimir Putyin orosz elnök legfőbb szövetségese a tárgyalóasztalhoz hívta az orosz és az ukrán felet. A háború befejezésére szólított fel.
Vágólapra másolva!

A Belta állami belorusz ügynökség arról írt, hogy Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök azt javasolta, hogy Oroszország és Ukrajna üljön tárgyalóasztalhoz és hagyja abba a háborút, mert szerinte sem az ukrán népnek, sem az oroszoknak, sem a fehéroroszoknak nincs szüksége rá. 

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök 
Fotó: Getty Images

Vlagyimir Putyin legfőbb szövetségese szerint erre a háborúra csak „magas rangú, amerikai származású embereknek” van szükségük – írja az orosz Meduza.

Üljünk le a tárgyalóasztalhoz, és fejezzük be ezt a harcot. Sem az ukrán népnek, sem az oroszoknak, sem a fehéroroszoknak nincs szükségük rá. 

Hozátette, hogy szerinte a magas rangú amerikai emberek azt szeretnék, hogy az oroszok és az ukránok elpusztítsák egymást. Azt is mondta, hogy nem hajlandó bevetni a Fehéroroszországban telepített orosz atomfegyvereket, amíg nem sértik meg az ország határát.

Amikor a taktikai atomfegyverek megjelentek itt, azt mondtam nekik [a nyugati politikusoknak] nem fogunk semmilyen fegyvert használni, amíg nem lépitek át az államhatárunkat. Ez egyben az uniós államunk határa is”

 - idézték Lukasenkát.

Lukasenka hozzátette, hogy a jelenlegi megállapodások értelmében Oroszország a Fehéroroszország elleni agresszió esetén katonai támogatás céljából csapatokat vezényelne az országba. 

Elmondása szerint a fehérorosz hadsereg „viszi az első csapást, majd Oroszország tartalékban támogat minket”.

Iszkander,
Iskander
Orosz Iszkander ballisztikus rakétaindító egy moszkvai katonai parádé próbáján 
Fotó: AFP / AFP

Az ukrán csapatok kurszki betörése után Lukasenka elrendelte a csapatok Homel és Mazir irányokban lévő csoportosításainak megerősítését „az esetleges provokációkra való reagálás érdekében”. Viktor Hrenin fehérorosz védelmi miniszter szerint Polonez rakétarendszereket és Iszkander komplexumokat telepítenek az ukrán határra.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!