Együttérzőnek akart látszani, ezért sírásra kényszerítette betegét egy rezidens

háziorvos,felfüggeszt
Fotó: X
Vágólapra másolva!
Felfüggesztették állásából Dr. Christopher Ogbonnát Peterborough-ban, miután kiderült, hogy arra kényszerítette egyik betegét 2022 júniusában, hogy sírjon néhai férje miatt. A gyakornok orvos videóra vette az esetet, hogy bebizonyítsa főnökeinek, van benne empátia.
Vágólapra másolva!

Felfüggesztettek állásából egy gyakornok háziorvost az angliai Peterborough-ban, miután kiderült, hogy az egyik páciensét arra kényszerítette 2022 nyarán, hogy sírjon a nem sokkal azelőtt rákban meghalt férje miatt. Dr. Christopher Ogbonna videóra vette az esetet, ezzel akarta bebizonyítani a főnökeinek, hogy van benne empátia - írja a Daily Mail

Ogbonna azt mondta, remélte, hogy a felvétellel rokonszenvet vált ki a főnökeiből, erre az egészre a betanulása részeként gondolt.

 Az orvos még vissza is hívta a nőt, hogy a videó egyes részeit felvegyék újra. A gyakornokot felfüggesztették, miután egy testület kimondta, hogy 

kötelességszegést követett el, mikor a szükségleteit helyezte előtérbe a gyászoló beteg jóérzésével szemben.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, három hónapra felfüggesztettek egy háziorvost, miután azt merte mondani egy transznemű férfinak, hogy "biológiai nő". A fegyelmi bizottság szerint Dr. Raymond Brière – aki több mint négy évtizede praktizált a kanadai Montrealban – "helytelenül és tiszteletlenül" viselkedett, miután a hormongyógyszerek kockázatairól szóló vita során azt mondta egy transznemű páciensének, hogy genetikailag nő.

A találkozó során a páciens arra kérte Dr. Brière-t, hogy írjon fel neki tesztoszteronterápiát, így segítsen neki nemet váltani, mivel már megtette az első lépést a férfivá válása felé:

névmásait semlegesre (they/them) változtatta.

A doktor leszögezte, még soha nem kért tőle ilyet egyik páciense sem, majd figyelmeztette, hogy a tesztoszteronterápia agresszívabbá teheti őt. A beteg ezt vitatta és közölte az orvossal, hogy a szakmai véleménye "sztereotípiákon" alapul.

Arról is írtunk, hogy másfél év felfüggesztett fogházbüntetést kapott az az orvos, akinek meghalt egyik betege, miután figyelmetlenségből olyan gyógyszert adott neki, amelyre az érzékeny volt. A bíróság szerint az orvos ugyan hibázott, de előtte húsz évig nem volt panasz a munkájára.

A békéscsabai kórház nőgyógyászatára vittek be egy 44 éves nőt, az orvos azonban nem nézte meg a kórlapját, pedig azon rajta volt, hogy a páciens érzékeny a penicillinre. Az orvos mégis ilyen tartalmú injekciót adott be neki, amibe az asszony belehalt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!