Egyre többször támadnak az erőszakos migránsok vonatokon és pályaudvarokon

migráns, unió
Fotó: Anadolu via AFP
Vágólapra másolva!
Németországban csak az elmúlt évben pályaudvarokon és a vonatokon naponta mintegy 75 erőszakos és szexuális bűncselekmény történt - írja a V4NA. A nemzetközi hírügynökség szerint összesen 25 640 erőszakos cselekményt regisztráltak a hatóságok, ami a 2019-es évhez képest 42 százalékos, erőteljes növekedést jelent. A szexuális bűncselekmények száma ugyanebben az időszakban 60 százalékkal nőtt. Kést 555 esetben használtak az elkövetők.
Vágólapra másolva!

A V4NA szerint régóta tudja mindenki, hogy ennek a növekedésnek egyetlen oka van: a tömeges migráció. Erről írt egy bejegyzésben a közösségi oldalán az Alternatíva Németországért (AfD) jobboldali párt, amely szerint a szociáldemokrata–zöld–liberális szövetségi kormány, valamint kereszténydemokrata politikusok tagadják a migrációs politikájuk és a vasútállomásaikon tapasztalható erőszak közötti kapcsolatot.

A számok és tények azonban egyértelműek. A szexuális bűncselekmények miatt vizsgált gyanúsítottak mintegy 57 százaléka külföldi volt. A migrációs hátterű gyanúsítottak aránya még magasabb, mert a fennmaradó 43 százalékban németek is vannak, kettős állampolgársággal. Még az erőszakos bűncselekményeknél is a gyanúsítottak több mint 40 százaléka külföldi – a kettős állampolgárokat itt még nem is számították bele

– írja a bejegyzésben az Alternatíva Németországért. A párt szerint felháborító és elfogadhatatlan, hogy a kormány e szörnyű számok ellenére semmit sem tesz. Nincs következménye a frankfurti pályaudvaron a napokban történt lövöldözésnek, de a solingeni késes terrortámadásnak sem.

A teljes írás ITT olvasható el!

Az Origo is megírta, hogy a német hatóságok vasárnap kora reggel megerősítették a nyugat-németországi Solingen városában elkövetett késeléses ámokfutás fő gyanúsítottjának elfogását. A támadó három ember halálát okozta és nyolcat megsebesített. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!