A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
13:30Kajak-kenuKenu 500m-páros döntő A
HUNMagyarország
13:40Kajak-kenuKajak 500m-négyes döntő A
HUNMagyarország
13:50Kajak-kenuKajak 500m-négyes döntő A
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl

Biztonsági őrök lettek volna a Taylor Swift koncertjén a letartóztatott terroristák

Vágólapra másolva!
A tervezett ISIS terrortámadás gyanúsítottjai, akik miatt Taylor Swift bécsi koncertjeit le kellett mondani, állítólag "biztonsági őrként" dolgoztak volna a The Eras Tour koncerten.
Vágólapra másolva!

Az osztrák rendőrség letartóztatott két feltételezett szélsőségest, akik közül az egyik a jelek szerint támadást tervezett egy Bécs környéki rendezvény ellen. A 19 éves fő gyanúsított és társa a Taylor Swift-koncert biztonsági szolgálatának alkalmazottaiként dolgoztak volna az eseményen – írja a Kurier című német lap.

A Kurier hozzáteszi, hogy a 19 éves tinédzser állítólag azt tervezte, hogy a koncert alatt autóval behajt az Ernst Happel Stadion előtt álló 20 ezer rajongó közé, a lap szerint egy "jól kidolgozott" bombát is akart készíteni a munkahelyéről ellopott vegyi anyagokból.

A gyanúsított a TATP nevű vegyi anyagot használva tervezett robbanószerkezetet készíteni, amely különösen érzékeny a becsapódásra.

Mint ahogy azt az Origo is megírta: terrorveszély miatt Taylor Swift kénytelen volt lemondani mindhárom tervezett bécsi koncertjét, a hírt az osztrák Barracuda Music jegyértékesítő szolgáltató közölte a rajongókkal.

A cég a következőket írta: 

a kormány tisztviselői megerősítették az Ernst Happel Stadionban tervezett terrortámadást, ezért nincs más választásunk, mint mindenki biztonsága érdekében lemondani a három tervezett koncertet."

A közlemény hozzátette, hogy azok, akik jegyet vásároltak a koncertre, a következő 10 munkanapon belül automatikus visszatérítést kapnak. Swift csütörtökön, pénteken és szombaton lépett volna fel a bécsi Ernst-Happel-Stadionban.

A fő gyanúsítottat, egy 19 éves, észak-macedóniai gyökerekkel rendelkező osztrák férfit a Bécstől délre fekvő Ternitzben, a társát pedig az osztrák fővárosban tartóztatták le. A tinédzser letartóztatására szerdán a kora reggeli órákban került sor, míg a másik gyanúsítottat a nap folyamán Bécsben tartóztatták le a hatóságok.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!