Elfogták a migráns terroristát, aki egy franciaországi zsinagógánál robbantott

Vágólapra másolva!
Elfogták a franciaországi zsinagógánál történt robbantás elkövetőjét. A terrortámadást egy 33 éves algériai migráns hajtotta végre.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is megírta, terrortámadás történt a franciaországi La Grande-Motte településen szombaton nem sokkal 9 óra előtt. A reggeli órákban egy robbanást lehetett hallani, amely zsinagóga előtt történt.

Az elkövető a Beth Yaacov zsinagóga előtt robbantott, miközben az épületben emberek tartózkodtak.

A detonációban két autó kiégett, a zsinagóga ajtaja kigyulladt, és egy rendőr megsérült. A rendőr a montpellier-i kórházba szállították.

A támadást először gyújtogatási kísérletként kezelték, majd a terrorellenes ügyészség eljárást indított több ember elleni terrortámadás kísérlete gyanújával - jelentette be Gabriel Attal kormányfő a X-en. Ő egyúttal antiszemita támadásnak nevezte a történteket.

A Franciaországi Zsidó Intézmények Képviseleti Tanácsának (CRIF) elnöke, Yonathan Arfi határozottan elítélte a zsidó hívek és egy épület elleni támadási kísérletet.

Rendőrök a terrortámadás helyszínén - Fotó: Pascal GUYOT / AFP

Elfogták a migráns robbantót

A Sky News azt írja, hogy hajtóvadászat indult a terrorista ellen a városban, az elkövető elfogásában 200 rendőr vett részt. A lap úgy tudja, hogy elfogták a terroristát, aki egy 33 éves algériai migráns.

A szélsőséges iszlamista robbantó letartóztatása nem volt egyszerű, ugyanis egy lakóház legfelső emeletén tűzpárbajba keveredett a rendőrökkel. 

A robbantó megsérült ugyan, de nincs életveszélyes állapotban.

Az is kiderült, hogy úgy tudták elfogni a terroristát, hogy kiszúrtak egy férfit a térfigyelőkamerák felvételein, akinél fegyver és egy palesztin zászló volt.

 Egyes feltételezések szerint a férfi megpróbált bejutni a zsinagógába, de szerencsére ez nem sikerült neki.

Az elkövetőről készült felvétel - Fotó: AFP

Gérald Darmanin francia belügyminiszter kijelentette, hogy további rendőrségi erősítést rendelt el a zsinagógák, zsidó üzletek és iskolák védelme érdekében országszerte.

A nyáron arról írt cikket az Origo, hogy menekülnek a francia zsidók Franciaországból, miután robbanásszerűen megugrott az antiszemita cselekmények száma az országban. Júniusban például arról írtunk, hogy három fiatal megerőszakolt egy 12 éves zsidó lányt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!