A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
15:50VívásFrance-Hungary
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl

Újabb merénylet készül Trump ellen

Donald Trump holds an election rally
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Elkerülhetetlen, hogy még a választások előtt újabb merényletet kövessenek el Donald Trump ellen – állítja a Secret Service mesterlövésze. A szolgálat vezetőségének írt levelében kijelentette: a Trump-nagygyűlésen történt lövöldözés rávilágított az ügynökségen belüli gyengeségekre.
Vágólapra másolva!

„Mindannyiunknak számolnunk kell azzal, hogy még november előtt újabb merényletre kerül sor (Donald Trump ellen – a szerk.). Bebizonyosodott, hogy a vezetőink miatt 

képtelenek vagyunk megvédeni a ránk bízott személyeket”

– fogalmazott a nevét nem vállaló mesterlövész, aki arról is írt a Newsmax híradása szerint: a történtek után a szolgálat „magas rangú elöljáróknak” le kellene mondaniuk.

A titkosszolgálat munkatársa – veterán tengerészgyalogos – levelében figyelmeztetett arra is, hogy a szolgálat többéves lemaradásban van, és csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt korábban hasonló incidens. Úgy véli, a Trump elleni merénylet dátuma, július 13-a egy 

olyan folt, amelyet soha nem tud lemosni magáról a szolgálat.

 

A Secret Service igazgatója szerint szégyen, ami történt

Ronald Rowe, a titkosszolgálat megbízott igazgatója kijelentette: nem talál mentséget arra vonatkozóan, hogy a szolgálat miért nem biztosította azt a területet (egy épület tetejét), ahonnan a merénylő tüzelt. Rowe nemrég ellátogatott a lövöldözés helyszínére, amit azzal kommentált: 

amit láttam, azon elszégyelltem magam.

Kimberly Cheatle, a titkosszolgálat korábbi igazgatója, bár nem tervezte, mégis kénytelen volt lemondani, miután a képviselőházi meghallgatás során a törvényhozók felelősségre vonták a mulasztások sora miatt, ám ő nem tudott érdemben válaszolni kérdéseikre.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!