A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Jó hír a turistáknak: újra látogatható Észak-Korea

Vágólapra másolva!
Észak-Korea hamarosan újra megnyitja egyik városát a külföldi turisták előtt, miután a COVID-19 járvány miatt közel öt évig lezárták a határokat.
Vágólapra másolva!

A látogatók decembertől utazhatnak majd az északi hegyvidéki Szamdzsijon városába. Észak-Korea a járvány kezdetekor, 2020 elején zárta le határait és 2023 közepén kezdte csökkenteni a korlátozásokat. 

Eddig csak Szamdzsijont erősítették meg hivatalosan, de egyéb információk szerint hamarosan Phenjan és más helyek is megnyílnak

- írta a shenyangi KTG kínai utazási iroda szerdán a Facebookon. 

Egy későbbi bejegyzésben a KTG Tours azt írta, hogy a határokat idén télen, feltehetően decemberben nyitják meg, de a pontos dátumot nem erősítették meg. 

Miután több mint négy évet vártunk erre a bejelentésre, a Koryo Tours nagyon izgatottan várja, hogy ismét megnyíljon az észak-koreai turizmus

- írta honlapján az említett cég.

Kim Dzsongun észak-koreai vezető (C) egy építési projektet ellenőriz Szamdzsijon városában
Fotó: AFP / KCNA VIA KNS / AFP

A Koryo Tours szóvivője elmondta, hogy az észak-koreai tisztviselők Dél-Korea kivételével minden országból engedélyezték a turisták részvételét az általuk kínált utazásokon. 

Az Egyesült Államok azonban megtiltja állampolgárainak, hogy Észak-Koreába utazzanak. 

Tavaly újraindultak a nemzetközi járatok Észak-Koreába, és februárban orosz turisták egy kis csoportja repült Észak-Koreába egy privát út keretében. Magas rangú külföldi tisztviselők, köztük júniusban Vlagyimir Putyin orosz elnök is ellátogattak az országba.

Észak-Korea nagy beruházásokat jelentett be Szamdzsijon városában: új lakásokkal, szállodákkal, síparadicsommal, kereskedelmi, kulturális és egészségügyi létesítményekkel - számolt be róla a CBS.

Kim Dzsongun észak-koreai vezető (C) egy építési projektet ellenőriz Szamdzsijon városában
Fotó: AFP / KCNA VIA KNS / AFP

Chad O'Carroll, az amerikai székhelyű Korea Risk Group elemzőcég vezérigazgatója a héten azt mondta, hogy kétségei vannak az újranyitással kapcsolatban:

Akkor fogom elhinni, ha látom. Egyelőre elég szkeptikus vagyok, hogy decemberben valódi mozgást fogunk látni

- mondta.

Júliusban Észak-Koreában nagyszabású ünnepséggel emlékeztek meg az államalapító, Kim Ir Szen halálának 30. évfordulójáról.

Július elején arról is írtunk, hogy felrobbant egy Észak-Korea által kilőtt rakéta, amit Dél-Korea nyílt provokációnak minősített. Előtte néhány nappal pedig Észak-Koreában azért végeztek ki egy férfit, mert dél-koreai zenét hallgatott.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!