Az árvíz miatt sétahajók rekedtek a Dunán, az emberek nem szállhatnak le a hajókról - videó

Vágólapra másolva!
Több sétahajó, köztük a svájci Thurgau Prestige is elakadt a Dunán Bécsben az áradás következtében. A Duna áradása miatt az utasok nem tudnak biztonságosan leszállni a hajóról. Az árvíz Bécs területén is komoly gondokat okoz.
Vágólapra másolva!

A DDSG hajózási társaság pénteken közölte, hogy a menetrend szerinti hajójáratok szombattól hétfőig felfüggesztésre kerültek, és az elkövetkező napokban további korlátozások is várhatók az áradások miatt a Dunán – olvasható a heute.at cikkében.

Az árvíz miatt már korábban is figyelmeztették a hajózási társaságokat, de ennek ellenére a Thurgau Travel elindította járatát. 

Most az utasok kénytelenek a hajón maradni a helyzet miatt. A nemrégiben felújított, 110 méter hosszú, 140 fő befogadására alkalmas Thurgau Prestige Bécsben horgonyoz, de 

az áradás következtében a kikötői létesítmények is víz alá kerültek, így az utasok nem tudnak partra szállni.

Az utazás pénteken kezdődött, annak ellenére, hogy az előrejelzések nagy esőzéseket jósoltak. Daniel Pauli-Kaufmann, a Thurgau Travel vezetője így nyilatkozott: 

A szakértők, akikkel konzultáltunk, nem számítottak arra, hogy a Duna ezen szakasza hajózhatatlanná válik.

A célállomás Budapest lett volna, de az utasok most nem tudják, mikor tehetik újra a lábukat szárazföldre. Pauli-Kaufmann elmondása szerint a helyi hatóságok döntik el, mikor engedik partra a turistákat, és a hírek szerint ez talán csak kedden történhet meg. 

Hétfőre további heves esőzéseket jósolnak, így előfordulhat, hogy a turisták csak szerdán szállhatnak ki - írja a Ripost.

Nemrég arról is beszámoltunk, hogy az árvízveszély miatt költözni kényszerül az M2 Petőfi TV és a Petőfi Rádió is az A38 Hajóról, mert a magas vízállás rövidesen ellehetetleníti a hajóra való bejutást.

A hazai árvízveszélyről íródott összes cikkünket megtalálja az Árvízveszély Magyarországon dossziénkban, a percről-percre tudósításunkat a legfrissebb fejleményekről pedig itt olvashatja.

Arról is beszámoltunk, hogy Pintér Sándor sajtótájékoztatót tartott az évtized áradásáról.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!