Megölte cellatársát egy rab

Vágólapra másolva!
Az angliai Kent állambeli HM Maidstone férfibörtön egyik foglya egy vécéfedéllel ölt meg egy másik rabot, akinek a holttestét törölközőkkel és bútordarabokkal próbálta elrejteni a cellájában.
Vágólapra másolva!

A gyilkosság 2021.december 09-én történt, nem sokkal ezután ment be a börtön személyzete a cellába és szereztek tudomást a történtekről. A gyilkos, a 26 éves Sasan Rabat, az ágy szélén ült, míg az áldozat, Stedan Adi a szoba sarkában feküdt letakarva. A helyszínre érkező orvosok szerint a férfi halálát a torkát ért szúrt sebek és a fejére mért ütések okozták. A brutális támadás után az áldozat testét a cellájukban található asztal és szekrény alá próbálta rejteni, majd letakarta plédekkel és törölközőkkel.

A börtöntisztek a cellából egy törött széket, valamint egy darabokra tört kerámia vécé fedelét hozták ki, valószínűleg ezekkel gyilkolt a támadó.

Rabat a letartóztatásakor azt állította, hogy önvédelemből cselekedett, ugyanis állítása szerint a cellatársa egy borotvapengével a kezében lépett be a cellájába és halálosan megfenyegette őt.
Rabatot 2024. szeptember 13-án az esküdtszék egyhangú ítélettel bűnösnek találta gyilkosság vádjában. 

 Szinte leírhatatlan a támadás brutalitása és erőszakossága. Rabat olyan kegyetlenséggel ütötte az áldozatát, hogy annak esélye sem volt életben maradni. Az elkövető egyáltalán nem mutatja a megbánás jeleit a tettei miatt, ezek az érzések Stedan Adi családjában maradnak, és nem tudnak mást tenni, mint megbékélni a veszteségükkel

- mondta a nyomozást vezető rendőr. 

Sasan Rabat, SasanRabat, Maidstone-i fegyintézet rabja, gyilkosság
Sasan Rabat
Fotó: Kent Police


Nemrég egy tököli börtönben is történt hasonló eset a pszichoszociális részleg egyik kétszemélyes zárkájában, amikor egy rab a cellatársát egy székkel verte halálra. Az elsődleges információk alapján a két rab - akik mindketten pszichoszociális elkülönítésben és szakszerű egészségügyi kezelésben részesültek a különböző pszichiátriai megbetegedéseik miatt - valamilyen okból összeszólalkozott. Eddig tisztázatlan okból az egyikük egy székkel halálra verte a másik rabot. Az őrök azonnal bementek, és elfogták a gyilkost, aki semmit sem tagadott. A megvert férfit ugyan megpróbálták újraéleszteni, defibrillátort is használtak, és hívták a mentősöket, de már nem lehetett rajta segíteni.

Azt is megírtuk, hogy amikor egy férfi megtudta, hogy unokatestvére gyilkosával került egy börtönbe, megfogadta, hogy bosszút fog állni. A férfi megkereste a börtönben a másik rabot, és a fejére tetoválta az unokatestvére nevét.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!