Meghalt két brit túrázó a mallorcai áradásokban

Vágólapra másolva!
Meghalt két brit túrázó, miután egy mallorcai kanyonban elsodorta őket a megáradt víz.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt,  spanyol polgárőrség közölte, hogy két brit túrázó a Torrent de Pareis kanyonon keresztül a Földközi-tenger felé vezető ösvényen túrázott, amikor a vihar lecsapott. 

A 26 éves Sarah Jane Thompson halálos balesetet szenvedett, az ő holttestét megtalálták a mentőcsapatok, azonban tovább keresték Sarah 32 éves barátját, Alexander Johnson-t, aki szintén vele volt. Ma az ő holttestét is megtalálták - írja a BBC.

További tíz embert, köztük brit, francia, német és spanyol állampolgárokat mentettek ki a mentőegységek, akik csapdába estek a heves esőzések és súlyos áradások közepette.

A terület a Torrent de Pareis néven ismert és a Tramuntana-hegységben található folyómeder, amely a száraz hónapokban túrázható. Nagy mennyiségű esőzések idején azonban hirtelen áradásokkal kell számolni a területen, mivel a hegyre hulló nagy mennyiségű esővízet összegyűjti, és a keskeny völgybe vezeti.

Mallorca egyes részeit súlyos áradások sújtották a hét elején lezúduló heves esőzéseket követően. A Tramontana hegység az egyik legsúlyosabban érintett terület volt - számolt be a Mirror.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!