Súlyos hajóbaleset történt Connecticut partjainál, meghalt egy ember

Vágólapra másolva!
Kilencen utaztak azon a hajón, ami egy mólónak ütközött a munka ünnepén a Connecticut folyó torkolatánál.
Vágólapra másolva!

Egy ember meghalt, kettő eltűnt, többen pedig megsérültek egy hajóbalesetben Connecticutban a munka ünnepén, hétfőn este 9 óra körül. Kilenc ember tartózkodott a járművön a baleset idején a Harbour One kikötő közelében - írja az ABC News

A hajó egy mólónak ütközött a Connecticut folyó torkolatánál, ami jelentős károkat okozott a járműben

 - közölték a hatóságok. 

Egy férfi meghalt, hat embert pedig kórházba kellett szállítani.

 A két eltűnt személy keresése hajnali 1 óra körül leállt, és kedd reggel újraindult. A tűzoltóság közölte, hogy az eltűnteknek nincs mentőmellényük, több városból érkeztek segíteni a keresésben.

A baleset okáról és az áldozatok kilétéről további részleteket egyelőre nem közöltek.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Bayesian szuperjacht mintegy 700 méterre a sziciliai Porticello partjaitól horgonyzott, amikor augusztus 19-én helyi idő szerint hajnali 5 óra körül elsüllyedt hét ember halálát okozva, miután egy erős, úgynevezett "légzuhatag" típusú széllökés érte. Előkerült egy felvétel arról, ahogy a hatalmas vihar elnyeli a jachtot.

Raffaele Macauda, Szicília nyugati részének tengerészeti igazgatója azt mondta, nem tudja megmondani, mennyi időbe telik, amíg a hajót ki tudják menteni. 

Többek között ki kell üríteni a jacht tartályait, hogy megakadályozzák a környezetszennyezést

 - jelezte a tisztviselő azon a sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették a hajótörés és az emberölés ügyében indított nyomozást, és részletesen ismertették, hogyan kívánnak eljárni a hatóságok.

A hajóroncs jelenleg 50 méter mélyen van, és jelenleg nincs pontos időkeret a kiemelésre, bár egyes szakértők becslései szerint ez nyolc hétig is eltarthat.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!