Furcsa lényt sodort partra a víz Ausztráliában

Vágólapra másolva!
Egy hatalmas tengeri állatot sodort partra a víz egy vihar után. A szakértők eddig még nem tudták beazonosítani az állatot.
Vágólapra másolva!

A 42 éves Jem a kutyáit sétáltatta a tengerparton, az ausztráliai Geelongban, amikor terrierjei rátaláltak a bizarr lényre. A Jem által készített videón látható a homokban fekvő furcsa tengeri szörny, amelynek bőre sárga, fekete és rózsaszín keveréke. Egy tátongó szemgödör látható a fején, amelyből egy hosszú fehér nyúlvány emelkedik ki. Egyik oldalán egy uszony látható, de az állat hátsó részéből csak néhány csont maradt - írja a Mirror.

„Victoria államban az elmúlt hetekben nagyon vad viharok voltak, így talán a viharhullámok miatt került a partra a hal - mondta Jam, hozzátette:

A kutyáim felfedezték a parton, és körbeszaglászták. Nagyon ijesztőnek tűnt. A szemgödrei hatalmasak voltak. Nyáron minden héten úszunk a parton, így eléggé megdöbbentett, hogy egy ekkora halat mosott partra a víz."

„Az emberek azt mondták, hogy ez egy óriás naphal, vagy egy gömbhal lehet. Tényleg úgy nézett ki, mint egy gömbhal, de még sosem láttam ekkorát.”

A szakértők is hasonlóan értetlenül álltak a dolog előtt. Lawrence Chlebeck, a Humane Society International tengerbiológusa szerint a gerincen lévő nagy tüskék arra utalnak, hogy egy nagy teleosz vagy csontos halról van szó.

Eközben Sheridan Rabbitt, a Queenslandi Egyetem Tengeri Tudományos Központjának munkatársa hozzátette, hogy ez egyfajta gömbhal - nevezetesen egy sündisznóhal - lehetett. Más tudósok azt állították, hogy tonhal, de az állat előrehaladott bomlási állapota miatt nem kívánták megnevezni a fajt. A lény valódi kiléte továbbra is rejtély - írja a Yahoo.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!