Halott katonákkal a háttérben énekeltek és táncoltak Zelenszkij emberei

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Érdekes módját választották a háborús erőfeszítések segítésének Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hajdani társai. Az államfő által alapított Kvartal 95 humorista csoport folytatja fellépéseit a háborúban álló országban.
Vágólapra másolva!

Közismert, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök humoristából lett államfő. Háború ide vagy oda, az általa alapított társulat, a Kvartal 95 folytatja fellépéseit.

A Kvartal 95 története Zelenszkij szülővárosából, Krivij Rihből indult még a kilencvenes években. A társulat nevéhez fűződik A nép szolgája című televíziós sorozat, amelyben Zelenszkij egy csetlő-botló tanárból hirtelen elnökké avanzsáló férfit játszott.

Az orosz–ukrán háború kitörése után a Kvartal 95 először szüneteltette fellépéseit, de később visszatértek a színpadra. Mint mondják, közkívánatra, a társulat egyik vezetője szerint így igyekeznek tenni a győzelemért.

Nem mindenki van azonban oda a humorista csoportért. Vitalij Portnyikov szerint a Kvartal 95-nek „semmi köze a humorhoz vagy akár a politikai szatírához”, hanem „egyszerű propaganda” – írja a Szabad Európa Rádió.

Az egyik jelenetükben például halott ukrán katonákról készült videóval a háttérben énekeltek és táncoltak a társulat színészei, a jelenetet azonban törölniük kellett a felületeikről az általános felháborodás miatt – számol be róla az EA Daily hírportál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!