Megölték a Hamász terrorszervezet libanoni vezetőjét, kitörhet a háború

Vágólapra másolva!
A Hamász közlése szerint Libanon déli részén, egy menekülttáborban egy izraeli légicsapásban meghalt libanoni részlegének vezetője, Fatah Saríf Abu al-Amin.
Vágólapra másolva!

Mint korábban az Origo is beszámolt róla, az izraeli hadsereg hétfőn légicsapást mért a libanoni főváros, Bejrút központjára. Egy palesztin fegyveres csoport közölte, hogy négy vezetőjük meghalt a támadás során. Az izraeli támadás célpontja a Dzsamáa Iszlamíja szélsőséges szervezet használatában lévő egyik lakás volt. Libanoni biztonsági források szerint legkevesebb négy ember meghalt az izraeli rakéta becsapódásában. A többemeletes ház a föld színével vált egyenlővé az AP hírügynökség helyszínen tartózkodó tudósítója szerint. 

A szunnita iszlamista csoport szövetségese a síita Hezbollahnak, amely Izrael elleni támadásaival saját közlése szerint is a Gázai övezeti Hamász palesztin iszlamista terrorszervezetet támogatja.

Az Al Jazeera jelentése szerint a Hezbollah felkészült egy esetleges izraeli földi invázióra, Libanon miniszterelnöke pedig kijelentette, hogy kész az ország déli részére küldeni a hivatásos hadsereget. Eközben Izrael szárazföldi erőinek egy kis része három libanoni városban is akciót hajtott végre, melynek során a Hezbollah terrorszervezet alagútrendszerébe is behatoltak. Több szakértő szerint a következő néhány napban dől el, hogy az izraeli hadsereg lerohanja-e az országot. 

Irán eközben kemény üzenetet küldött. Kijelentették, hogy válaszolni fognak minden fenyegetésre, az ország biztonságát sodorja veszélybe. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!