Netanjahu: A Hezbollah libanoni vezetőjének a likvidálása történelmi fordulópont

Vágólapra másolva!
Izrael miniszterelnöke, Benjámin Netanjahu szombaton kijelentette, hogy Szájed Haszan Naszrallahnak - a Hezbollah libanoni fegyveres szervezet vezetőjének - a likvidálása történelmi fordulópont, amely megváltoztathatja az erőegyensúlyt a Közel-Keleten. Ugyanakkor az elnök figyelmeztetett a közelgő napok jelentette erőpróbára.
Vágólapra másolva!

Naszrallah nem egy terrorista volt, ő volt A terrorista

– mondta Netanjahu, és az iráni gonosz tengely motorjának nevezte a libanoni vezetőt. Hozzátette, Naszrallah megölése szükséges lépés volt a kitűzött célok eléréséhez, valamint hogy az északi országrész lakói otthonaikba biztonságosan visszatérhessenek. Fordulópontnak nevezete az eseményt a térségbeli erőegyensúly megváltoztatásához” – közölte Netanjahu.

Alig egy év leforgása alatt körülbelül hatvanezer izraelit menekítettek ki a libanoni határ közelében lévő otthonukból. A kormányfő szerint

Naszrallah likvidálása elősegíti a Hamász palesztin iszlamista szervezet által október 7-én a Gázai övezetbe hurcolt túszok visszatérését is.

Netanjahu azzal vádolta a pénteken egy izraeli légicsapás által Bejrútban megölt Hezbollah-vezetőt, hogy az Izrael megsemmisítését célzó terv kidolgozója volt. 

Rendeztük a számlánkat a számtalan izraeli és számos külföldi állampolgár, közöttük amerikaiak százai és franciák tucatjai meggyilkolásának a felelősével

 – jelentette ki a kormányfő az 1983-ban Bejrútban elkövetett merényletekre utalva.

Netanjahu hangsúlyozta, 

Naszrallah likvidálása után „eltökéltek az ellenség elleni csapások folytatására.

Nászir Jaszin, a libanoni kormánynak a válság koordinálásával megbízott minisztere szombaton elmondta, mintegy egymillió libanoni hagyta el otthonát az izraeli támadások miatt, közöttük százezrek pénteken - írja a Mandiner.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!