Ötven év után azonosítottak egy pennsylvaniai barlangban talált holttestet

Vágólapra másolva!
Amerikai tisztviselők csaknem öt évtizeddel azután azonosították a "Pinnacle Man" néven elhíresült férfit, hogy megfagyva találták meg egy barlangban 1977-ben, közvetlenül a Pinnacle hegycsúcs alatt, az Appalache-ösvényen. Az egyén évtizedeken át ismeretlen volt, egészen a múlt hétig.
Vágólapra másolva!

A tisztviselők csaknem öt évtizeddel azután azonosították a "Pinnacle Man"-t, hogy a férfi holttestét egy barlangban megfagyva fedezték fel. A halottkém szerint a 27 éves, pennsylvaniai Fort Washingtonból származó Nicolas Grubb halt meg 1977-ben - írja a Sky News.

1977. január 16-án, közvetlenül a Pinnacle hegycsúcs alatt, az Appalache-ösvénynél a pennsylvaniai Albany-ban két fiatal túrázó egy férfi holttestébe botlott.

 Ez volt a város egyik leghidegebb hónapja, az akkori lapértesülések szerint a holttest szilárdra fagyott. A kezdeti erőfeszítések ellenére az illetőt nem keresték, de 47 év után végre sikerült azonosítani a barlangban megfagyva talált férfit. A hírek szerint Grubbot hozzátartozói a család telkén temetik el. 

47 évig ez az ember azonosítatlan maradt. Névtelen alak egy rég elfeledett ügyben

- mondta a Berks megyei halottkém, John Fielding III a múlt heti sajtótájékoztatón az NBC News szerint.

Megtiszteltetés számomra, hogy bejelenthetem, hogy a szövetségi, állami és helyi ügynökségek hajthatatlan eltökéltsége révén a Berks megyei halottkém hivatala megerősítette az illető személy kilétét.

"Nicolas Paul Grubb, 27 éves, Fort Washingtonból származó férfi holttestét találták meg." 

A hatóságok elkezdték annak idején vizsgálni, hogy a fiatalember holtteste hogy került a barlangba, de sok kérdésre nem találták a választ.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, halálra fagyott egy anya és két fia Michiganben. A hatóságok a 9 és 3 éves fiúkat és édesanyjukat a Detroittól mintegy 32 kilométerre északnyugatra fekvő Pontiac egyik erdős részén találták meg. A helyi seriff szerint egy lány kopogott be az ajtón, és azt mondta, hogy a családja holtan fekszik a mezőn.

Arról is írtunk, hogy egy argentin gyerek egy kihívás miatt beszorult a fagyasztóba és meghalt. Egy idős brit nő pedig súlyosan kihűtötte magát és nem sokkal később meghalt, mivel nem volt hajlandó bekapcsolni a fűtést. Ezt azért tette, mert rettegett attól, hogy nem tudja majd kifizetni a magas energiaárak miatt a számláját. Pert indított a Colorado állambeli Balfour at Lavender Farms idősek otthonának néhány alkalmazottja ellen egy család, miután a 97 éves hozzátartozójuk tavaly februárban gondatlanság miatt megfagyott az otthonban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!