Közel volt az újabb tragédia, embereket kellett kimenteni egy jachtról - videó

Vágólapra másolva!
Két ember életét mentették meg Ausztrália partjainál, miután egy éjszakát hánykolódtak az óceánon a meghibásodott jachtjukon.
Vágólapra másolva!

Egy 60 éves férfi és egy 48 éves nő egy éjszakán keresztül hánykolódott az óceánon, miután meghibásodott a jachtjuk. A páros hétfő délután aktiválta vészjelzőjét az új-dél-walesi tengerparti Nowrától nem messze. 

A jacht mechanikai meghibásodás miatt irányíthatlanná vált és kelet felé sodródott az óceánon.

 Az 5-6 méteres hullámokat és a 110 kilométer/órás szélsebességet túl veszélyesnek ítélték meg ahhoz, hogy éjszaka kíséreljék meg a mentést.

A légierő egyik gépe a jachthoz repült és rádiókapcsolatot létesített a fedélzeten tartózkodó két emberrel, de túl veszélyesnek bizonyult a katonai helikopterrel való csörlős mentés, ezért más módot választottak - írja az ABC.

Egy rendőrhajó és az ausztrál haditengerészet egyik hajója érte el a jachtot kedd hajnalban. 

A párost a rendőrcsónakból vízre bocsátott kishajóval mentették ki.

Közel két hete Szicília partjainál süllyedt el egy szuperjacht, 22 emberrel a fedélzetén. Hat eltűnt személy után napokon át kutattak. Öt ember holttestét három nappal később találták meg a roncsok között. Végül az utolsó áldozat, Mike Lynch brit milliárdos lányának a holtteste is előkerült. Az olasz hatóságok bizonytalanok, hogy mennyi időbe telik a Bayesian szuperjacht kiemelése a tenger mélyéről, de egyes becslések szerint több mint egy hónapig is eltarthat. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!