Készenlétben az izraeli hadsereg: bármelyik pillanatban lerohanhatják Libanont

Izrael
Vágólapra másolva!
A libanoni hadsereg közleménye szerint izraeli dróncsapás következtében meghalt az egyik katonájuk. Ez az első haláleset Libanon bombázásának kezdete óta, amelyben egy hivatásos katona halt meg libanoni oldalon.
Vágólapra másolva!

Bármelyik pillanatban megindulhat Izrael inváziója Libanon ellen, legalábbis minden jel erre utal. A helyzet rendkívül feszült, ráadásul most egy dróncsapásban meghalt a libanoni hadsereg egyik katonája, aki minden bizonnyal a támadás célpontja volt. Joáv Galant, Izrael védelmi minisztere nemrég az Észak-Izraelben állomásozó katonákhoz intézett beszédet, amelyben kifejtette, hogy Hasszán Naszrallah, a Hezbollah vezetőjének likvidálása fontos lépés volt, de ezzel még nem fejezték be.

"A számunkra rendelkezésre álló összes eszközt be fogjuk vetni. Amennyiben valaki a túloldalon még nem értette meg, hogy mik ezek az eszközök, akkor most hangsúlyoznám, hogy az összes eszközt, és ennek ti is (szárazföldi haderő) a részei vagytok" - jelentette ki, utalva arra, hogy hamarosan Izrael szárazföldi haderejét is bevehetik Libanonban.

Korábban megírtuk, hogy az izraeli hadsereg hétfőn légicsapást mért a libanoni főváros, Bejrút központjára. Ennek következtében meghalt a Hamász libanoni részlegének vezetője, Fatah Saríf Abu al-Amin.

A mostani izraeli támadásokban a libanoni egészségügyi minisztérium szerint legkevesebb 105 ember halt meg. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!