FBI: Újabb merényletkísérlet Trump ellen, rálőttek és elfogták a fegyveres férfit - videó

Vágólapra másolva!
A titkosszolgálat biztonságba helyezte Donald Trumpot, miután lövések dördültek el a volt amerikai elnök golfklubjában, amikor Turmp is ott tartózkodott.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt az Origo már megírta a titkosszolgálat biztonságba helyezte Donald Trumpot, miután lövések dördültek el West Palm Beach-en, a volt amerikai elnök golfklubjában, amikor Turmp is ott tartózkodott.

Eleinte arról szóltak a hírek, hogy a Trump International Golf Club West Palm Beach területén két férfi lőtt egymásra, de később kiderült, hogy a titkosszolgálat embere  adott le több lövést - írja a New York Post.

Források szerint a titkosszolgálat ügynöke azután nyitott tüzet, hogy úgy látta a férfinál fegyver van. Az ügynök többször is lőtt. A legfrissebb hírek szerint a férfinél egy AK-47-es volt.

A titkosszolgálat is megerősítette az incidenst, és szorosan együttműködnek a hatóságokkal, és kivizsgálja a helyzetet. 

A volt amerikai elnök az ötödik lyuknál járt, amikor 

a titkosszolgálat előre küldött emberei észrevettek egy férfit, és egy fegyver csövét, ekkor kezdtek el tüzelni. Trump ekkor 300-400 méterre lehetett.

"A titkosszolgálat a Palm Beach megyei seriff hivatalával együttműködve vizsgálja a Donald Trump volt elnököt érintő védelmi incidenst, amely nem sokkal (helyi idő szerint) 14 óra előtt történt. A volt elnök biztonságban van" - erősítette meg az a merénylet után nem sokkal az ügynökség az X-en közzétett bejegyzésében

"Trump elnök biztonságban van a közelében lévő lövések után.

 Jelenleg nincs további információ" - mondta Steven Cheung, a Trump-kampány kommunikációs munkatársa - írja a Fox News.

Sajtó információk szerint a férfi átugrott egy falon, és egy terepjáróval menekült a helyszínről, de az I 95-ös úton elfogták.

A hírek szerint a hatóságok később találtak egy GoPro kamerát és egy géppuskát a helyszínen. A fegyvert a golfklub melletti bokrokban találták, távcső is volt rajta.

Palm Beach megyei seriff helyettesei tartóztatták le a férfit, akinél a fegyver lehetett. A pontos indétékai egyelőre ismeretlenek.

 Az FBI merényletkísérlet miatt nyomoz az incidens kapcsán - írja a Fox News.

A letartóztatott 50 év körüli férfi  Hawaiiról származik, és sajtó források szerint többször posztolt közösségi oldalán Ukrajna-párti és Tajvan-párti bejegyzéseket. A fegyverest később Ryan Wesley Routhként azonosították. 

Az incidens után Donald Trump is kiadott egy közleményt, hogy tudassa támogatóival, hogy biztonságban van.

"Lövések dördültek a közelemben, de mielőtt a pletykák elkezdenének kicsúszni az irányítás alól, azt akartam, hogy először hallgasd meg: 

BIZTONSÁGBAN ÉS JÓL VAGYOK! Semmi sem fog lelassítani engem. Soha nem adom meg magam! Mindig is szeretni foglak titeket, amiért támogattok engem."

  - írta a volt elnök.

A Fox News Channel műsorában Sean Hannity elmondta, hogy az eset óta többször beszélt a volt elnökkel,és Trump azt is elmondta neki, hogy egy AK-47-est találtak. Hannity azt mondta, hogy Trump még a golfpályán volt, amikor a lövöldözés történt, és azonnal a klubházba szállították.

A seriff helyettesei bemutattak egy fotót, amin egy AK-47-es és két táska látható.

A Palm Beach megyei seriff helyettes Ric Bradshaw képet mutat a gyanúsított táskáiról és egy AK-47-esről. Fotó: Palm Beach Megyei Seriffhivatal

A West Palm Beach-i pálya körülbelül 8 km-re van a szárazföldfelé a Mar-a-Lago-tól, amit Donald Trump a "Téli Fehér Házaként" szokott emlegetni.

A Fehér Ház nem sokkal az incidens után közleményt adtak ki, melyben azt írták, hogy tájékoztatták az elnököt és az alelnököt is. Akik megkönnyebbültek, hogy Donald Trump biztonságban van.

Két hónap alatt ez volt a második merénylet Donald Trump ellen.

Ahogy arról az Origo is többször beszámolt Donald Trumpra szinte pontosan két hónappal ezelőtt Pennsylvaniában egy választási gyűlésén rálőttek. Akkor a volt elnök a fülén sérült meg, a merényletben akkor egy ember meghalt, ketten pedig megsérültek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!