Magyar Péter képviselői Magyarországot támadják Brüsszelben

Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Magyar Péter képviselői megszavaztak egy olyan módosító javaslatot, miszerint az Európai Unió egésze gyakoroljon nyomást hazánkra, hogy Magyarország adja fel a békepárti politikáját, és álljon be végre a háborús uszítók sorába, és ezzel Magyarország is legyen részese az ukrán nép millióinak szenvedését okozó háborúnak.
Vágólapra másolva!

Szeptember 19-én, csütörtökön óriási többséggel, 425 igen szavazattal, 131 nem ellenében és 63 tartózkodás mellett elfogadott szöveg szerint a jelenlegi korlátozások feloldása nélkül Ukrajna nem tudja teljes mértékben gyakorolni az önvédelemhez való jogát, és továbbra is ki van téve a lakossága és infrastruktúrája elleni támadásoknak. Mindemellett a képviselők felszólították a tagállamokat, hogy tartsák fenn és terjesszék ki a szankciókat, és az állásfoglalásban követelték, hogy az uniós országok oldják fel azokat a korlátozásokat, amelyek akadályozzák Ukrajnát abban, hogy nyugati fegyverrendszereket használjon Oroszországban lévő legitim katonai célpontok ellen, valamint ismételten felszólították a tagállamokat, hogy gyorsítsák fel a fegyverek, légvédelmi rendszerek és lőszerek, köztük a TAURUS rakéták szállítását. Az Európai Parlament háborúpárti képviselői azt is megszavazták újra, hogy valamennyi uniós tagállamnak és NATO-szövetségesnek kollektíven és egyénileg is vállalnia kell, hogy évente legalább a GDP 0,25 százalékát kitevő katonai támogatást nyújtanak Ukrajnának. 

Magyarország 2023-as nemzeti összterméke 212 milliárd dollár volt. Ennek 0,25 százaléka 530 millió dollár terhet jelentene, ez a mai árfolyamon közel 200 milliárd forintos kiadással járna évente.

A tiszás képviselők - nyilvánvalóan tudva, hogy a háborúpártiság mögött masszív többség áll majd (végeredmény: 425 igen a háborúra, 131 nem, köztük a fideszes képviselők) - Magyar Péter angolnagyakorlatával eljátszották az előkelő idegent, és tartózkodtak a háborús uszítás végszavazásán. Vagyis tudva azt, hogy megvan a többség a háborús uszítás mögött, hátradőltek - írta a bennfentes.net.

Magyar Péterék beléptetnék Magyarországot a háborúba

Háborús elkötelezettségükre azonban bizonyítékot és garanciát kellett szolgáltatniuk Brüsszelnek és Manfred Webernek, a Néppárt vezetőjének. Míg Magyar idehaza árvízi hőst játszik, addig a tiszások megszavazták az állásfoglalás módosítóját, ami sürgetve felszólítja "a tagállamokat, hogy aktívan gyakoroljanak nyomást a magyar kormányra, hogy szüntesse meg az Európai Békekeret, köztük az újonnan létrehozott Ukrajna Támogatási Alap blokkolását."

Vagyis megszavazták azt, hogy az EU egésze gyakoroljon nyomást hazánkra, hogy Magyarország adja fel a békepárti politikáját, és álljon be végre a háborús uszítók sorába, és ezzel Magyarország is legyen részese az ukrán nép millióinak szenvedését okozó háborúnak.

Ennek a módosítónak a megszavazása volt a tiszásoktól a bizonyíték arra, hogy ők is teljes mértékben elkötelezettek a brüsszeli háborús tervek mellett, mert hajlandók a nevüket adni egy Magyarország pozícióit gyengítő javaslathoz.

Gál Kinga: A háborús uszítás helyett itt az ideje, hogy tűzszünet legyen

Mint arról korábban beszámoltunk, az Európai Parlament csütörtöki plenáris ülésén ismét háborúpárti határozatot fogadott el, amely még több fegyver szállítására szólít fel. Gál Kinga, a Fidesz-KDNP delegáció elnöke kiemelte: az EP határozata elfogadhatatlan, hiszen az abban foglalt javaslatok a háború valós és súlyos eszkalációjának irányába mutatnak, a szöveg ráadásul ismét alaptalan támadást intéz Magyarország és a magyar békepárti álláspont ellen. Hozzátette: “A háborús uszítás helyett itt az ideje, hogy tűzszünet legyen, hogy diplomáciai kapcsolatfelvétel történjen, hogy béketárgyalások kezdődhessenek”. A háborúpárti Manfred Weber vezette Európai Néppárt teljes mellszélességgel támogatta a háborús uszítást. A TISZA Párt és a Demokratikus Koalíció EP-képviselői is háborúpárti javaslatokat támogattak.


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!