Meghalt két német diáklány egy toszkán osztálykiránduláson

baleset, toszkána, autó, haláleset
Fotó: Merkur.de
Vágólapra másolva!
Két német tinédzser meghalt egy olaszországi osztálykiránduláson, mikor egy autó a gyalogosok közé hajtva elgázolta őket. Összesen heten sérültek meg, köztük az autót vezető nő is.
Vágólapra másolva!

A halálos kimenetelű közúti baleset a toszkán tengerparton lévő Lido di Camaiore üdülőhelyen történt. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit - írja a Merkur.

Nem tudni, miért hajtott a diákokba

A portál szerint a tengerparti idill a két észak-rajna-vesztfáliai diáklány számára végzetes estébe torkollt, mikor az iskolai kiránduláson résztvevő csoportjukba eddig tisztázatlan okokból belehajtott egy autó.

A baleset este 7 óra körül történt, amikor egy 44 éves nő két piros lámpán is áthajtott, és elvesztette uralmát autója felett. A sofőr, aki a rendőrség szerint Brazíliából származik, először a két német diáklányt, majd más gyalogosokat is elütött. A jármű csak azután állt meg, hogy több parkoló autónak ütközött. 

A tragikus balesetben egy 18 és egy 19 éves diáklány a helyszínen meghalt. Összesen hét ember sérült meg, köztük az autó vezetője is.

Marcello Pierucci polgármester szerint az egyik sérült, egy 60 év körüli nő életveszélyben van, őt helikopterrel szállították egy pisai kórházba. A többi sérültet a régió kórházaiba szállították.

Valószínűleg rosszul lett

A rendőrség letartóztatta a sofőrt, és toxikológiai vizsgálatokat is végeztek, hogy megállapítsák, hogy esetleg alkohol vagy kábítószer hatása alatt állt-e. A La Nazione című napilap szerint a legvalószínűbb, hogy a sofőr rosszul lett.

A helyi polgármester megdöbbenésének adott hangot a tragikus eset kapcsán. Lido di Camaiore egy közkedvelt toszkániai tengerparti városka, amely a motoros forgalom elől elzárt tengerparti sétányáról ismert. A baleset azonban néhány száz méterrel arrébb, a város központjában történt.


 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!