Motoros banda tagjai gyújtogattak Kentben, a kisváros lakói rettegésben élnek - videó

Vágólapra másolva!
Hátborzongató felvételek rögzítették azt a pillanatot, amikor egy motoros banda tagjai felgyújtottak egy motort néhány méterre egy családi háztól. Paul Wheeler felidézte, hogy a hálószobája ablakából látta, amint egy maszkos alak felgyújtja a járművet az angliai Kent egyik külvárosi részén hajnali kettő órakor.
Vágólapra másolva!

A 46 éves férfi tehetetlenül nézte az ablakból az égő motort, miközben két gyermeke a tőle néhány méterre lévő szobában aludt. Pillanatokkal később hangos robbanás következett, amely füsttel töltötte meg a levegőt. 

A rémült lakó azt mondta a feleségének, hogy hívja a rendőrséget a gyújtogatás miatt, amely a Wilmot Parkban történt. 

Paul szerint a támadás a park bejáratához felszerelt kapu miatt történt. A kétgyermekes apuka elmondta, hogy a házuk köryékén az elmúlt négy évben többnyire tinédzserekből álló bandák okoztak gondot. 

Ezek a fiatalok terrorizálták őt és a szomszédait, a környék lakói pedig mostanra félelemben élnek.

Az apuka egy interjúban elmondta:

El kell magyaráznom a gyerekeimnek, miért nem mehetnek a parkba, és miért van egy kiégett motor a kapunk előtt.

Paul azt is elmondta, hogy a tanács elutasította a kérésüket, hogy térfigyelő kamerákat szereljenek fel a parkban. A gyújtogatás után a kenti lakos meglátogatta a park bejáratánál felgyújtott motor elszenesedett maradványait. 

Paul és más kenti külvárosi lakosok azt állítják, hogy a rendőrség nem veszi elég komolyan az aggodalmaikat.

Paul elmondta, hogy a tűz éjszakáján látottak még mindig felzaklatják, és úgy véli, hogy a rendőrségnek túl sokáig tartott reagálni. A kenti rendőrség elmondta, hogy tudatában vannak a helyi bandák bűnözésének és együttműködnek a Dartford Borough Council-tal a problémák megoldása érdekében. Közleményükben azt mondták: 

Vannak csapataink, amelyek rendszeresen járőröznek a területen, és van egy külön erre a célra kijelölt járőrünk is, akivel a lakosok közvetlenül beszélhetnek.

Egy márciusban közzétett, Angliára és Walesre vonatkozó felmérés szerint az emberek mintegy 35 százaléka tapasztalta vagy látta már a társadalomellenes viselkedés formáit és egyre több a vandalizmus a fiatalok körében - írja a The Sun.

Az esetről készült megrázó videót itt tekintheti meg:

Tavaly arról is beszámoltunk, hogy egy motoros banda járta hajnalban az angliai Wimborne utcáit és egymás után öntötték le az utcákon lévő autókat benzinnel, majd fel is gyújtották azokat. Motoros banda garázdálkodott Budán is: több rablást is elkövettek.

Korábban arról is írtunk, hogy a spanyol rendőrség Mallorcán letartóztatta a Pokol Angyalai nevű motoros banda 25 tagját, köztük az európai vezérüknek tartott német férfit. A különféle európaiakból álló bandát egy gyilkossági kísérlettel, kábítószer-kereskedelemmel, emberkereskedelemmel, zsarolással, pénzmosással, vesztegetéssel és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!