Nyolc ember meghalt, miután lezuhant egy katonai helikopter Kolumbiában

Vágólapra másolva!
Kolumbia keleti részén, Vichada megyében, Cumaribo közelében lezuhant egy katonai helikopter, amelyen nyolc fő tartózkodott. Mindannyian meghaltak a balesetben – közölte vasárnap a kolumbiai légierő.
Vágólapra másolva!

A gép egy Huey II típusú helikopter volt, amelyet csak egy hosszadalmas keresőakció után sikerült megtalálni - számolt be róla a Tények.

A személyzet egy humanitárius küldetésen vett részt 

– írta Gustavo Petro elnök az X platformon, ahol részvétét is kifejezte az áldozatok hozzátartozóinak.

Augusztus végén arról is beszámoltunk, hogy lezuhant egy helikopter Nepálban, az utasok és a pilóta is meghalt. A hegyek közötti, erdős területre becsapódott helikopter roncsaiból négy kínai állampolgárságú utas és a nepáli pilóta holttestét sikerült kiemelni.

Lezuhant egy turistákat szállító helikopter Bali szigetén is júliusban, miután belegabalyodott egy sárkányrepülő zsinórjába. A jármű fedélzetén tartózkodó két ausztrál és három indonéz állampolgár túlélte a balesetet, de közülük többet kórházba szállítottak.

Júliusban Hawaii szigetén zuhant le egy helikopter, akkor egy ember meghalt. Lezuhant egy helikopter a délkelet-kínai Csianghszi tartományban is, és a fedélzeten tartózkodó három ember eltűnt. 

Májusban lezuhant az iráni elnököt szállító helikopter is, az iráni külügyminiszter is a fedélzeten volt. Mindannyian meghaltak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!