Oroszország megfenyegette a Nyugatot: veszélyes játék, amit űztök!

Szergej Rjabkov megfenyegette a Nyugatot
Fotó: Thomas Peter / MTI / EPA
Vágólapra másolva!
Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes brutális válaszcsapást ígért, ha Ukrajna nyugati fegyverekkel támad orosz területekre. A politikus szerint Moszkva tudja, hogy a Nyugat már meghozta a döntést. Veszélyes játékot űztök - üzent Rjabkov a Nyugatnak.
Vágólapra másolva!

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes a Magyar Nemzet cikke szerint újságírók előtt azt nyilatkozta, az Egyesült Államok lehetővé teszi Kijevnek, hogy nagy hatótávolságú fegyverekkel csapjon le mélyen az orosz területekre. 

Moszkva válasza erre brutális lesz 

– fenyegetőzött az orosz politikus.

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes beszédet mond Genfben 2023. március 2-án (Fotó: AFP)
Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes beszédet mond Genfben 2023. március 2-án (Fotó: AFP)

A washingtoni, londoni és más helyszíneken lévő ellenfelek egyértelműen alábecsülik annak a játéknak a veszélyét, amelyet továbbra is játszanak

– tette hozzá Rjabkov.

Amint a miniszterhelyettes a TASSZ-nak korábban a BRICS médiacsúcs mentén elmondta, Oroszország tudja, hogy a Nyugat már meghozta a döntéseket az orosz terület mélyére irányuló csapásokról, és a megfelelő jelzéseket továbbította Kijevnek.

Ezzel egybevág, hogy Vlagyimir Putyin szeptember 12-én kijelentette: a NATO-országok most nem csupán arról tárgyalnak, hogy a nyugati nagy hatótávolságú fegyvereket Ukrajna fegyveres erői bevethetik-e Oroszország ellen, hanem gyakorlatilag az ukrajnai konfliktusban való közvetlen részvételről egyeztetnek. Az elnök értelmezése szerint ez a NATO-tagországok közvetlen részvételét jelentené a háborúban. Putyin szerint Moszkva az előtte megjelenő fenyegetések alapján fog döntéseket hozni.

Mindeközben Rob Bauer, a NATO katonai bizottságának elnöke Prágában arról beszélt, hogy "Ukrajnának megalapozott törvényes és katonai joga van ahhoz, hogy mélyen Oroszország területére is csapásokat mérjen." 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!