Ez a thaiföldi vízilóbébi felrobbantotta a netet - videó

Vágólapra másolva!
A 2 hónapos törpe víziló „Moo Deng” igazi híresség Thaiföldön. Számtalan rajongója van, de akadnak olyanok is, akik bántották - írta meg a Daily Mail.
Vágólapra másolva!

A 2 hónapos törpe víziló nőstény valóságos szenzációvá vált a neten, amivel megduplázta a látogatók számát thaiföldi állatkertjében. Többen rajonganak érte, mert cukinak tartják, de olyanok is vannak, akik kegyetlenül bántak a kis sztárral. A kisállat neve magyarul ugráló malacot jelent. A brit lap azt írja, pár kegyetlen állatkert látogató lefilmezte magát és azt is amit, amit Moo Denggel tett. 

Rátámadtak, aztán az egyikük vizet öntött rá, hogy az állatka magához térjen.

Ezen felül is elérhető olyan videó a közösségi médiában, amelyen az látható, hogy a vízilóbébit bántják így vagy úgy, például kövekkel dobálják a Bangkoktól körülbelül 100 km-re dél-keletre található Khao Kheow Open Zoo-ban. Az állatvédőket és más, jóérzésű embereket ezek a felvételek felháborították. Az állatkert igazgatója, Narongwit Chodchoi elítélte ezt a fajta viselkedést. Arra figyelmeztette a támadókat, hogy jogi következményei lesznek annak, amit a kis vízilóval tettek, amely nemcsak „kegyetlen, de veszélyes is” volt. Narongwit elmondta, hogy az állatkert CCTV kamerákat szerelt fel a kisállatka lakhelyénél, ahol sokan keresik Moo Denget, lesik, hogy mikor láthatják, mikor ébred fel. 

A törpevíziló nősténynek a júliusi születése óta hatalmas rajongótábora van. Még a Thai Királyi Nagykövetség is bemutatta a közösségi média csatornáin, de műalkotásokat és tortákat is készítettek már róla, és az egyik kozmetikai lánc is vele reklámozza a pirosítóját.

Moo Deng azután lett híres, hogy az állatkert gondozói elkezdtek videókat közzétenni róla az állatkert 2,5 millió követővel rendelkező TikTok csatornáján. Mostanra több tucat olyan Instagram- és Facebook-oldala lett a kisállatkának, amelyek minden lépését közzéteszik. Atthapon Nundee, a Khao Kheow Open Zoo állatkert 31 éves gondozója a The Guardiannek azt mondta: 

Attól a pillanattól, hogy megszületett Moo Deng és megláttam, tudtam, hogy híressé kell tennünk, de arra nem számítottam arra, hogy nem csak Thaiföldön lehet ismert, hanem külföldön is."

A törpe víziló most még ideje nagy részét alvással tölti, és egyelőre csak anyatejet iszik. Már elérte 20 kg-os testsúlyt, ami azt jelenti, hogy a következő hónapban elkezdhet füvet enni. A törpe vízilovak Nyugat-Afrikából származnak. Mára veszélyeztetett állatoknak számítanak és a kihalás szélére kerültek, mivel kevesebb mint 3000 maradt belőlük a szabadban. Ha valaki szeretne egyet élőben látni, nem kell Thaiföldig utaznia. Április 9-én a Szegedi Vadasparkból jelentették, hogy született náluk egy törpe víziló. A bébiről egy videót is megosztottak, amit ide kattintva tud megnézni. Két évvel ezelőtt pedig Nyíregyházán látta meg a napvilágot egy ilyen állatka.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!