Terhes lányra támadt egy medve Romániában

Vágólapra másolva!
Vasárnap este egy várandós, 14 éves lányra és egy 68 éves férfira támadt a medve a Brassó megyei Krizba település egyik utcáján, hétfőn pedig egy 14 éves fiúra az Argeş megyei Arefu községben. 
Vágólapra másolva!

Egy 14 éves fiúra támadt a medve kedden az Argeş megyei Arefu községben. A hatóságok RO-Alert üzenetben értesítették a környéken élőket a nagyvad jelenlétéről - írja a maszol.ro.

A tinédzsert kórházba szállították, a bal keze sérült meg.

Vasárnap egy 68 éves férfi és egy 14 éves, várandós lány sérült meg a Brassó megyei Krizbán. A hatóságok elrendelték a veszélyes medve kilövését.

medve,támadás
Barnamedve a romániai Kárpátokban
Fotó: Biosphoto via AFP / Biosphoto via AFP/Christophe Perelle / Biosphoto

A Brassó megyei környezetvédelmi ügynökség adatai szerint 2023 augusztusában majdnem 1700 barnamedve élt a megye területén.

 Ez növekedést jelent a 2022-es adatokhoz képest, akkor 1633 példányt tartottak számon. 

A krizbai példány az egyetlen medve Brassó megyében, amit le kell lőni.

Nemrég egy medve barlangjából jelentkezett be egy szerb influencer - videó. Romániában egy falunapra látogatott el egy vadállat - videó. Egy riporter két órán át haladt járművével a Transzfogarasi úton, elmondása szerint 15 medvét látott az idő alatt, a turisták etették őket. Félig le volt húzva az ablak, amikor a férfi kénytelen volt lassítani, mert előtte többen megálltak. Ekkor egy medve az autóra ugrott, benyúlt az ablakon, majd több méteren keresztül futott a jármű után.

Medvétől rettegtek nyár végén az emberek Miskolcon. A fenevadat az Avason, a Horváth-tetői játszótér környéki erdősávban látták, egy bocs is vele volt. Miskolc környékén már többször bukkant fel medve az elmúlt években. 2018-ban egy négysávos úton sétált egy medve, 2020-ban pedig a villamos síneken sétált a város felé. Szakértők szerint közel 10 éve élnek barnamedvék a Bükk-hegységben, a Mátrában és a Börzsönyben is.

Idősebb férfire támadt egy medve a Plitvicei-tavaknál Horvátországban néhány hete, az őt ápoló orvosok közölték, a férfi állapota stabil. Az illetőnek a tenyere sérült meg, a kezén néhány izom elszakadt, és karcolások vannak az arcán. A Plitvicei-tavak Horvátország egyik legnépszerűbb idegenforgalmi célpontja, a térségben mintegy ezer barnamedve él, ám medvetámadások ritkán történnek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!