Videón az ukrán dróncsapás, amiről azt hitte a NASA, hogy földrengés

Az orosz védelmi minisztérium által 2024. augusztus 11-én kiadott felvételen ukrán páncélozott járművek láthatók látható egy orosz dróntámadás után, Kurszk térségében.
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Egy ukrán dróntámadás megsemmisített egy rakétákat, irányított bombákat és tüzérségi lőszereket tároló raktárat az oroszországi Tver megyében – számolt be róla még szerdán az MTI. A lőszerraktár detonációja akkor volt, hogy a hőhullámot még a NASA műholdjai is észlelték.
Vágólapra másolva!

Az ukrán állambiztonsági szolgálatot (SZBU) idézve arról írtak, hogy a dróncsapás rendkívül erős detonációt okozott az orosz védelmi minisztérium rakéta- és tüzérségi főigazgatóságának egyik nagy raktárában Toropec városban. 

Azt hitték róla, hogy földrengés

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a tájékoztatás szerint a raktárban Iszkander taktikai rakétarendszerekhez való rakéták, Tocska-U taktikai rakétarendszerek, irányított légibombák és tüzérségi lőszerek voltak. A támadás nyomán hat kilométer széles területre kiterjedő tűz keletkezett.

Azóta kiderült, hogy a lőszerraktár detonációja akkor volt, hogy a hőhullámot még a NASA műholdjai is észlelték. Norvég szeizmográfok pedig kisebb, 2,5- 2,8-es erősségű földrengést mértek a térségben.

A Maxar Technologies műholdjainak képei alapján a régiót sűrű füst borítja.

A teljes cikk ITT olvasható el!

Az orosz-ukrán háborúról készített élő tudósításunk ITT követhető!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!