Száguldozás közben megütött egy járókelőt, majd felborult járművével egy motoros Walesben

Vágólapra másolva!
Térfigyelő kamerák rögzítették, amint a 18 éves Sergiu Stanciu motorjával elhalad egy gyalogos mellett Port Talbot-ban, majd megüti, ezután pedig egy hatalmasat esik. Miután feláll, a tinédzser azzal fenyegette a férfit, hogy leszúrja.
Vágólapra másolva!

A gyalogos a walesi Port Talbot központjában sétált, a feleségével szeretett volna találkozni, amikor a 18 éves Sergiu Stanciu tinédzser először megütötte, majd fenyegetni kezdte - írja a Daily Mail, és egy videót is megosztott az esetről.

A bíróság úgy fogalmazott, hogy a családapa, bandatag nagy embernek gondolta magát, de valójában nagyon kicsi. Emily Bennet ügyész elmondta, hogy 

az áldozat a kezével intett az illetőnek, hogy lassítson, ehelyett az megütötte a férfit, majd elcsúszott a motorral. 

Ezután felkelt, és bántalmazta a sérültet; káromkodott és azzal fenyegette, hogy leszúrja. Egy közeli kávézó személyzete meghallotta a veszekedést, próbáltak az illetőnek segíteni, akinek több sérülés is lett a testén. 

Több helyen megvágta az elkövető, eltörte a vállcsontját, csuklóját, a férfinak két hónapos orvosi ellátásra volt szüksége.

Rengeteg támadás történt Angliában az elmúlt hónapokban. Három gyerek meghalt, miután egy fiatal férfi késsel támadt egy tánctábor résztvevőire az angliai Southport-ban. Utána nem sokkal egy férfi számszeríjjal ölt meg három nőt. Az egyik áldozat egy BBC kommentátor, John Hunt felesége volt, a másik két áldozat pedig a lányaik. Az édesanya 61 éves volt, a gyerekek 25 és 28 évesek. A rendőrség úgy véli, hogy ez egy célzott támadás volt és, hogy a nyílpuska mellett valószínűleg más fegyvert is használt az elkövető. 

Cliffordot hatalmas kiterjedésű hajtóvadászat után az észak-londoni Enfield kerületben fegyveres rendőri egységek őrizetbe vették.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a gyanúsítottat sérülten találták meg és orvosi ellátásban részesítették. Sérüléseinek okát és súlyosságát a közlemény nem részletezi, de azt leszögezi, hogy az elfogás közben nem történt rendőrségi fegyverhasználat.

Münchenben is történt egy késelés, ott két férfi között robbant ki konfliktus, és egyikük késsel támadt a másikra, majd végül fegyvert rántott és végzett áldozatával. A rendőrség szintén nagyszabású hajtóvadászatot indított az elkövető felkutatására. Egy nappal később pedig New York-ból érkezett a hír, hogy egy nyolcéves gyerek lett késelés áldozata.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!