Vágólapra másolva!
A Minifutball Extraligát megnyerő Chicago két győzelemmel kezdte az EMF Bajnokok ligája csoportkörét a lengyelországi Varsóban, így pénteken már biztos továbbjutóként léphetett pályára. A magyar bajnok végül 2-1-es vereséget szenvedett a szerb Velibor Belgrade ellen, de így is megnyerte a csoportját.

A Chicago a nyitónapon két mérkőzést játszott, az első meccsen 5-1-re győzte le az angol FC Lions együttesét, majd este a az osztrák FC International Kickers ellen is nyerni tudott 2-1-re, így már csütörtökön kiharcolta a továbbjutást.

Minifoci, Chicago
Első helyen jutott tovább a Chicago a BL-ben
Fotó: emfcl.com

A korábbi háromszoros nagypályás felnőtt válogatott játékossal, Farkas II Balázzsal felálló magyar együttes pénteken a forduló előtt nulla ponttal, mínusz hatos gólkülönbséggel álló szerb Velibor Belgrade ellen lépett pályára.

A Chicago meglepetésre már a 2. percben hátrányba került a meccsen, persze a biztos továbbjutás tudatában nem volt egyszerű felpörögni a meccsre. A folytatásban folyamatosan dolgozta ki a helyzeteket a magyar csapat, de ezek mind kimaradtak.

 Igaz, a szerbek ellentámadásaiban is rendre ott volt a veszély, olyannyira, hogy a 19. percben már kétgólos volt a Velibor előnye.

A második félidő is több helyzet hozott mondkét oldalon, de a kapusok jól védtek. Hiába nyomott azonban a Chicago, tíz perccel a vége előtt is 2-0-s szerb vezetést mutatott az eredményjelző. A 36. percben Farkas lővése ment centikkel kapu mellé, majd a szerbek kapusa védett nagyokat. 

A hajrában még volt egy kis kakaskodás is, majd a 40. percben egy szöglet után Farkas II Balázs szépített. Újabb gól már nem esett, így a Chicago 2-1-re kapott ki.

A csoport másik meccsén az angol FC Lions 3-1-re nyert az osztrák FC International Kickers ellen, így a magyar bajnok lett az első, míg az angol együttes a második az A csoportban. A Chicago a nyolcaddöntőben holnap 11 órakor lép pályára a legjobb csoportharmadik ellen. 

"A harmadik meccsre már csoportelsőként érekztünk, így felforgatott csapattal léptünk pályára, de sérülés is nehezítette a dolgunkat. 

Kicsit fáradtabbak, fásultabbak voltunk, de igyekszünk kipihenni ezt a mai, illetve a tegnapi két találkozót és újult erővel belevetni majd magunkat a kieséses szakaszba" 

- mondta a találkozó után Cséka Krisztofer. 

A Chicago csoportmérkőzései, eredmények:
09.05.: Chicago - FC Lions (angol) 5-1 (2-1)
09.05.: Chicago - FC International Kickers (osztrák) 2-1 (2-0) 
09.06.: Chicago - Velibor Belgrade (szerb) 1-2 (0-2)

A Bajnokok Ligája teljes menetrendje és a tabellák ide kattintva érhetőek el.

Varsóban 22 ország 28 csapata vesz részt. A találkozókat élőben lehet nézni az EMF YouTube csatornáján.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!