Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül14 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 963. napjáról.

 

16:58
október 13, 2024
Vágólapra másolva!

Az orosz erők felszabadították Mihajlovkát

Az orosz fegyveres erők felszabadították Mihajlovka falut a Donyecki Népköztársaságban - jelentették az orosz védelmi minisztériumnak.

16:27
október 13, 2024
Vágólapra másolva!

Orosz vadászrepülőgépek hagyták el Fehéroroszországot

Két orosz MiG-31K repülőgép, amelyeket ezen a héten Fehéroroszországba szállítottak, nagy valószínűséggel visszatértek Oroszországba – jelentette a Hajun fehérorosz megfigyelőcsoport. A gépek megjelenése ukrán tisztviselők és katonai szakértők spekulációit váltott ki, miszerint Oroszország azért szállította a repülőgépeket Fehéroroszországba, hogy elkerüljék az ukrán csapásokat, vagy hogy felkészüljenek egy újabb hatalmas támadásra.

15:36
október 13, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna tartja a frontvonalat Kurszkban

Volodimir Zelenszkij elnök azt mondta október 12-én, hogy az ukrán csapatok tartják a frontvonalat az orosz Kurszk megyében, annak ellenére, hogy Oroszország megpróbálja áttörni a védelmet - írja a Kyiv Independent.

14:08
október 13, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrajna 31 drónt semmisített meg

Ukrajna október 13-án éjszaka lelőtt az Oroszország által  indított 68 harci drónból 31-et - közölte az ukrán légierő reggeli frissítésében. Oroszország két Iskander-M ballisztikus rakétával és két Kh-59-es cirkálórakétával is megtámadta Ukrajnát.

13:13
október 13, 2024
Vágólapra másolva!

13 drónt semmisítettek meg három régióban

Az orosz légvédelmi rendszerek egyik napról a másikra 13 repülőgép-típusú pilóta nélküli légijárművet (UAV) semmisítettek meg Kurszk, Belgorod és Brjanszk régiók felett.

"Amikor a kijevi rezsim pilóta nélküli légi járművekkel terrortámadást kísérelt meg az Orosz Föderáció területén lévő célpontok ellen, 13 ukrán UAV-t semmisítettek meg a szolgálatban lévő légvédelmi rendszerek" - közölte a minisztérium.

 

11:53
október 13, 2024
Vágólapra másolva!

Németország bírálja Scholz döntését

A Bundestag számos képviselője bírálja Olaf Scholz német kancellár azon döntését, hogy 2026-ban olyan amerikai rakétákat telepítenek az országba, amely képes oroszországi célpontokat elérni – írja a Tagesschau.

A kancellárt saját Németországi Szociáldemokrata Pártja (SPD) bírálta. Különösen Rolf Mützenich parlamenti frakcióvezető figyelmeztetett a nem szándékos katonai eszkaláció veszélyeire, Ralf Stegner, az SPD baloldali tagja pedig a rakétatervek ellen emelt szót egy nagy háborúellenes tüntetésen Berlinben október 3-án. Dietmar Woidke brandenburgi miniszterelnök szélesebb körű megbeszélésre szólított fel.

Merle Spellerberg, a Zöld Párt szóvivője elmondta, hogy a szélesebb körű nyilvános vita mellett a kancellár nyilatkozatára is szükség van, de nem volt hajlandó felszólalni a parlamentben az ügyben.

Scholz nyáron hangsúlyozta , hogy az új amerikai rakéták német területre történő telepítésének tervei nem járulnak hozzá az Oroszországgal fennálló kapcsolatok feszültségének fokozásához. A fegyver elrettentő erejű, mondta, és kezdettől fogva az volt a célja, hogy megakadályozza a támadásokat.

11:06
október 13, 2024
Vágólapra másolva!

Kivonják az ukrán katonákat Dzerzsinszkből

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) megkezdték a csapatok részleges kivonását a Donyecki Népköztársasági (DPR) Dzerzsinszkből - számolt be a TASS a rendvédelmi szervekre hivatkozva.

„Az ellenség helyzete Dzerzsinszkben nagyon siralmas, ismét kénytelenek menekülni” – jegyezte meg az ügynökség beszélgetőtársa.

Elmondása szerint az ukrán hadsereg kis csoportokban vonja ki egységeit a városból.

10:23
október 13, 2024
Vágólapra másolva!

Németország nem szállít több nagy katonai felszerelést Ukrajnába

A német fegyveres erők kifogytak a nagy katonai felszerelésekből, amelyeket át tudnának szállítani Ukrajnának- számolt be a Bild.

A kiadvány forrásai szerint a német védelmi minisztérium nem hisz abban, hogy Kijev a közeljövőben újabb ellentámadási kísérletet hajthat végre, és nem tervezi új fegyverek átadását az Ukrán Fegyveres Erőknek (AFU). Meg kell jegyezni, hogy a Bundeswehrnek körülbelül 300 további Leopard 2 harckocsija van.

09:30
október 13, 2024
Vágólapra másolva!

Lelőttek egy drónt Brjanszk felett

Lelőttek egy repülőgép típusú drónt a Brjanszki régióban – jelentette Telegram csatornáján Alekszandr Bogomaz regionális kormányzó.

A drónt a Honvédelmi Minisztérium légvédelmi erői fedezték fel és semmisítették meg. A régió vezetője szerint személyi sérülés vagy pusztulás nem történt.

Október 11-ről 12-re virradó éjszaka az orosz légvédelmi rendszerek további 16 ukrán pilóta nélküli légijárművet lőttek le Herszon régió felett. A lelőtt célpontok között találtak egy ukrán repülőgép típusú „Fierce” drónt, amely „a török ​​Bayraktar olcsó mása” – mondta Vladimir Saldo kormányzó.

08:26
október 13, 2024
Vágólapra másolva!

Több ezer észak-koreai katona harcolhat Ukrajnában

Több ezer észak-koreai katona harcol Oroszország oldalán Ukrajnában - írta a Nexta az amerikai ISW elemzése alapján. A tájékoztatás szerint az észak-koreai csapatokat Oroszországban képzik ki. 

07:30
október 13, 2024
Vágólapra másolva!

Több mint tizenkétezren jöttek tegnap Ukrajnából

Az ukrán-magyar határszakaszon 5531-en léptek be Magyarországra pénteken, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 6965-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 40 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

06:41
október 13, 2024
Vágólapra másolva!

Hamarosan nyilvános lesz Zelenszkij győzelmi terve

Volodimir Zelenszkij elnök napokon belül nyilvánosan bemutatja „győzelmi tervét” - közölte Mihajlo Podoljak, az elnöki hivatal tanácsadója október 12-én.

Zelenszkij ötpontos győzelmi terve katonai és diplomáciai elemeket tartalmaz, beleértve Ukrajna meghívását a NATO-ba. A terv célja, hogy megerősítse Ukrajna jövőbeli tárgyalási pozícióját, és igazságos békére kényszerítse Oroszországot - közölte Podoljak.

Zelenszkij már bemutatta - vegyes eredménnyel - a győzelmi tervet több nyugati vezetőnek, többek között Joe Biden amerikai elnöknek, Emmanuel Macron francia elnöknek, Keir Starmer brit miniszterelnöknek és Giorgia Meloni olasz kormányfőnek.

„A fő pontok már világosak, de az elnök még olyan részleteket fog hozzáfűzni, amelyekből világosan kiderül, hogy milyen nyomásgyakorló programról van szó - jelentette az Ukrajinszka Pravda.

06:37
október 13, 2024
Vágólapra másolva!

Robbanások Kijevben, dróntámadás miatt van riadó

Helyi idő szerint reggel 5 óra körül robbanásokat hallottak Kijevben - jelentette a Suspilne. A légierő korábban orosz dróntámadásra figyelmeztetett a térségben.

06:35
október 13, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt szombaton

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!