Franciaország kirobbanthatja a harmadik világháborút?

Vágólapra másolva!
A francia külügyminiszter támogatásáról biztosította Zelenszkijt és a „győzelmi tervét”, és megígérte, hogy Ukrajna 2025 elején megkapja a Mirage 2000 vadászgépeket.
Vágólapra másolva!

Franciaország támogatja a Zelenszkij elnök által előterjesztett győzelmi tervet - jelentette ki Jean-Noel Barrot francia külügyminiszter szombaton Kijevben, ukrán hivatali partnerével, Andrij Szibihával tartott közös sajtótájékoztatójukon.

Holnap találkozom azokkal az ukrán katonákkal, akik szembeszállnak az oroszokkal, és mindent megtesznek a kurszki hadművelet sikerének biztosítása érdekében

– jelentette be Barrot. 

Az ukrán külügyminisztérium vezetője azt is elmondta, hogy a tárgyalások során a „győzelmi terv” megvalósításának gyakorlati lépéseiről is szó esett.

Jean-Noel Barrot francia külügyminiszter szombaton Kijevben, ukrán hivatali partnerével, Andrij Szibihával.
Fotó: AFP

A francia külügyminisztérium vezetője egy kijevi sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy országa 2025 elején megkapja az Emmanuel Macron elnök által ígért első Mirage 2000 típusú vadászgépeket. 

Franciaország ukrán pilótákat is kiképez ezeknek a vadászgépeknek a vezetésére 

– tette hozzá.

A francia hatóságok korábban bejelentették, hogy 20 darab Mirage 2000-5F típusú repülőgépet terveznek átadni Ukrajnának.

A győzelmi terv, amelyet Volodimir Zelenszkij ukrán elnök október 16-án terjesztett a parlament elé, öt pontból áll. Zelenszkij ötpontos győzelmi terve katonai és diplomáciai elemeket tartalmaz, beleértve Ukrajna NATO-csatlakozási meghívását is és a békeprogram teljes részleteit - számolt be róla a Meduza.

ukrajnaiháború, ukrajnai, tank
Háború Ukrajnában.
Fotó: AFP

 

Élő közvetítésünket az orosz-ukrán háborúról itt olvashatja.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!