Gázszerelőknek hazudták magukat, kiraboltak egy idős asszonyt

Románia
Képünk illusztráció!
Fotó: Origo
Vágólapra másolva!
Két férfi ellopott 3000 lejt vagyis körülbelül 240 ezer forintot egy 95 éves bukaresti asszony otthonából úgy, hogy gázszerelőknek adták ki magukat. A rendőrség csütörtökön elkapta őket egy újabb lopási kísérlet közben.
Vágólapra másolva!

A 43 és 46 éves gyanúsítottakat közvetlenül azután fogták el, hogy megpróbáltak betörni egy lakásba. A korábbi bűncselekményeket is úgy követték el, hogy egy gázszolgáltató cég munkatársainak adták ki magukat - írja a maszol.ro.

Szeptember 25-én egy 95 éves asszony értesítette a rendőrséget, mint mondta, két ismeretlen férfi meglátogatta otthonában, azt állítva, hogy a gázszolgáltató nevében járnak el. Miután beengedte őket, 3000 lejt vagyis körülbelül 240 ezer forintot loptak el tőle. 

Amikor elfogták a két férfit, azok nem engedelmeskedtek a rendőrök utasításainak.

Magukra zárták az autót, így a rendőröknek be kellett törni az egyik ablakot.

A gyanúsítottakat őrizetbe vették, eljárás indult ellenük.

Amint arról az Origo beszámolt, két kamasz próbált meg vasárnap este kirabolni egy férfit és annak barátnőjét Philadelphiában játékpisztollyal, arra azonban nem számítottak, hogy az áldozatnál igazi fegyver lesz. Hasonló eset itthon is volt, egy háromfős galeri gyerekeket rabolt ki egy budapesti játszótéren, ők is játék pisztolyt használtak, míg Szigetszentmiklóson egy ékszerboltot rabolt ki egy játék pisztolyos rabló.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!