Halálos medvetámadás történt Hibbe községben

Vágólapra másolva!
Megtámadott egy gombászt egy medve a szlovákiai Hibbe községben szombat délelőtt, az áldozat belehalt a sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

A tragédiáról a Szlovák Mentőszolgálat Műveleti Központja tájékoztatott a közösségi médiában, amit a Paraméter vett észre.

Mint írták, 

a támadás helyszínére mentőhelikopter érkezett, de az 55 éves férfi a mentősök erőfeszítései ellenére belehalt a sérüléseibe. 

Az áldozatot, akivel volt egy másik ember, egy nehezen megközelíthető terepen támadta meg a medve. A helyszínre azonnal rendőrök érkeztek, és értesítették a Szlovák Természetvédelmi Hivatal Barna Medve Beavatkozó Csapatát is.

Nemrég arról írtunk, hogy egy medve betört egy házba a kelet- oroszországi Primorszkij régióban, Lucsegorszkban, majd megölte és megette egy 87 éves apát és az 56 éves fiát is. Szakértők szerint az állat veszett lehetett. Néhány nappal azelőtt pedig egy várandós, 14 éves lányra és egy 68 éves férfira támadt a vadállat a Brassó megyei Krizba település egyik utcáján, hétfőn pedig egy 14 éves fiúra az Argeş megyei Arefu községben. Borsod és Nógrád vármegyékben is már többször láttak medvét az elmúlt hetekben, akárcsak Hajdú-Biharban

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!