Összeomlott egy hétemeletes épület Indiában, legalább öten meghaltak

India,hétemeletes,épület
Vizsgálják, hogy mi történt pontosan
Fotó: X
Vágólapra másolva!
Összeomlott egy épülőfélben levő hétemeletes épület Dél-Indiában a heves esőzések miatt, az incidens során legalább öt munkás meghalt és három ember a romok alatt rekedt - közölte szerdán a helyi rendőrség.
Vágólapra másolva!

A helyi katasztrófavédelem eddig 13 embert menekített ki a kedden összeomlott épületből Bengaluru külvárosi negyedében, az ország egyik technológiai központjaként működő Babasupaljában - írja az MTI. 

Az összeomlás okát egyelőre vizsgálják a hatóságok.

 Az indiai Szilícium-völgynek nevezett területre harminc éve nem látott csapadékmennyiség hullott le, amely teljesen megbénította a közlekedést. Az iskolákat bezárták, a Deloitte, a Mercedes Benz R&D India és a Nokia pedig arra kérte dolgozóit, hogy otthonról dolgozzanak. 

A meteorológiai szolgálat csütörtökig riasztást adott ki a heves esőzések miatt. Indiában gyakoriak az ilyen típusú balesetek a júniustól szeptemberig tartó esős évszakban. 

A helyzetet tovább rontja, hogy a munkálatok során nem tartják be az építési szabályokat, nem megfelelő építőanyagokat használnak, illetve engedély nélküli új szinteket is építenek, amely az épület összeomlásához vezet.

Néhány napja arról írtunk, hogy több embert megöltek egy építkezésen Kasmír indiai részén. Az indiai rendőrség terrorcselekménynek minősítette, és a Dzsammu és Kasmír szövetségi állam függetlenségéért küzdő muzulmán szakadár szélsőségeseknek tulajdonította a Szonamarg város közelében zajló építkezés mellett, a munkások szálláshelyén történt vasárnap esti támadást. Pár hete brutális vonatbaleset történt Indiában: legalább 19 utas megsérült, miután 12 vasúti kocsi kisiklott, amikor egy személyvonat egy álló tehervonatba csapódott a dél-indiai Tamil Nadu fővárosában, Csennaiban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!