Vágólapra másolva!
Szombat este 21.00-kor csap össze a szezon első El Clásicóján a Real Madrid és a Barcelona. A két csapat csatájára mindig az egész világ figyel, ráadásul most még a bajnokságban is az első két helyezett feszül majd egymásnak.

Tíz fordulót követően a Barcelona 27 ponttal vezeti a La Ligát a 24 pontos Real Madrid előtt. A madridiak otthon fogadják majd a katalánokat, bár nem a legjobb előjelekkel. Ugyan a Real kedden este a Bajnokok Ligájában egészen elképesztő módon 2-0-s hátrányból 5-2-re verte a Dortmundot, a mérkőzésen két kulcs játékosát is sérülés miatt elveszítette. 

Először Rodrygót, akit még a találkozó közben le kellett cserélni. A Marca lap értesülései szerint az első vizsgálatok megerősítették, hogy a játékos medencecsont-sérülést szenvedett. A sérülés kiterjedésének, illetve súlyosságának megállapításához további vizsgálatokra lesz majd szükség, de Rodryygónak emiatt szinte biztosan ki kell hagynia az idény első Clásicóját.

Vinícius és Rodrygo (utóbbi sérült meg a Dortmund elleni meccsen). Fotó: JAIME REINA / AFP

Másrészt az együttes kapusa, Thibaut Courtois is kidőlt a csatasorból, nála a hivatalos honlap írta meg, hogy az elvégzett vizsgálatokat követően a kapus bal lábában toldalékcsont-sérülést diagnosztizáltak. Az állapotának alakulását figyelemmel kísérik, de minden bizonnyal neki is ki kell hagynia a Barcelona elleni rangadót.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!