Irán megtámadta Izraelt, kitört az új háború - videó

Vágólapra másolva!
Irán közel kétszáz rakétát lőtt ki Izraelre és az egész országban megszólaltak a légvédelmi szirénák. Legalább egy ember meghalt és többen megsérültek. Óvóhelyekre menekültek az emberek Izraelben.
Vágólapra másolva!

Irán kedd este 180 rakétából álló sortüzet lőtt ki Izraelre, válaszul arra az izraeli katonai akcióra, amelyet a vele szövetséges Hezbollah libanoni síita milícia ellen indítottak – közölte az izraeli hadsereg. 

Az egész országban megszólaltak a légvédelmi szirénák, többek között Tel-Avivban és Jeruzsálemben is, ahol hangos robbanások hallatszottak. Izrael középső részén, a Negevben és a Sharon régióban is találatokról érkeztek jelentések. A hatóságok óvóhelyekre hívták a lakosságot.

A Reuters újságírói Jordániában elfogott rakétákról számoltak be, miközben Izrael, Irak és Jordánia felfüggesztette a légi közlekedést. Az izraeli katonai rádió szerint Irán közel kétszáz rakétát lőtt ki, míg az iráni Forradalmi Gárda azt nyilatkozta, hogy a rakétákat megtorlásul indították vezetőik meggyilkolása miatt, 

és figyelmeztették Izraelt, hogy válaszlépés esetén még súlyosabb támadásra számíthat. 

Egy védelmi forrás szerint egy gázai lakos meghalt Jerikó városában a támadás következtében és a mentőszolgálatok szerint többen megsebesültek Tel-Avivban. Magas rangú iráni tisztviselők a Reutersnek elmondták, hogy Teherán tájékoztatta Oroszországot az Izrael elleni rakétatámadások előtt - írja a haaretz.com.

Joe Biden amerikai elnök jelezte, hogy az Egyesült Államok kész segíteni Izrael védelmében. Daniel Hagari, az izraeli hadsereg szóvivője szerint számos rakéta libanoni területről érkezett, de több nyílt, lakatlan területen csapódott be, és Irán további támadásokra készülhet.

A Reuters hírügynökség újságírói a szomszédos Jordánia egén elfogott és megsemmisített rakétákról számoltak be - írja a Magyar Nemzet.

Több videót is megosztottak a környék lakói.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!