Izrael már kiválasztotta a célpontokat, bármikor lecsaphat Iránra

Vágólapra másolva!
Miután Irán rakétákkal megtámadta a Közel-Keleti országot, számítani lehetett válaszcsapásra. Az amerikaiak szerint Izrael bármelyik percben támadhat, ugyanis már kiválasztotta a megfelelő célpontokat Iránban.
Vágólapra másolva!

Az izraeli hadsereg készen áll, csak a parancsra vár, írta meg az NBCNews. Bár az Egyesült Államok továbbra is óvatosságra inti Izraelt, a helyzet rendkívül feszült. 

Az amerikai vezetés aggódva figyeli az eseményeket, és felkészült a térségben lévő érdekeltségeinek védelmére egy esetleges iráni ellentámadás esetén.

A Magyar Nemzet azonban emlékeztetett: Biden elnök korábban nyomatékosan kérte Benjamin Netanjahu miniszterelnököt, hogy összpontosítson a humanitárius helyzetre Gázában és Libanonban, és vessen véget a harcoknak.

A Közel-Keleti helyzet azonban úgy tűnik, ahelyett hogy mérséklődne, egyre inkább csak fokozódik.

Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahu, izraeli miniszterelnök. Fotó: Twitter

Nógrádi György az izraeli háború kitörésének egyéves évfordulója kapcsán arról beszélt az Origónak adott korábbi interjújában, hogy egy évvel ezelőtt levegőből, tengerről és szárazföldről a Hamász terrorszervezet megtámadta Izraelt. Az első napon körülbelül 1200 embert öltek meg, és több mint 200 túszt magukkal vittek. 

Nógrádi György elmondta azt is, hogy Izrael megölte a Hamász és a Hezbollah számos vezetőjét, ezzel együtt viszont nagy a veszély, hogy

megint ott tartunk mint mindig a történelemben, hogy Izrael sorra megnyeri a háborúit, és sorra elveszíti a békéit."

Nógrádi szerint Irán támogatja a síita Hezbollahot és a szunnita Hamászt, és még rengeteg kis szervezetet, többek között a huszi mozgalmat, ugyanakkor szerinte nem beszélünk eleget arról, hogy a térségben ma már több mint 40 ezer amerikai katona állomásozik. Ezek közül négyezer mindenre kiképzett tengerészgyalogos. 

Az Egyesült Államok ott tartja a Lincoln repülőgép-hordozóját, tehát máshogyan fogalmazva az USA képes Izraelt megvédeni. Ezt az amerikai elnök és Austin védelmi miniszter is bejelentették. Itt tartunk jelenleg."

Úgy számol Izrael, hogy célja a szervezet 30–40 százalékos meggyengítése, 

ezt el lehet érni, de látni kell azt is, hogy az 57 muzulmán ország kőkeményen Izrael-ellenes, és a világon a tüntetések döntő része Izrael ellen van. Ezt látjuk Ausztráliában, Európában, Amerikában és Afrikában is."

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!