Több kiló kokaint próbált csempészni egy turista Kolumbiából

Vágólapra másolva!
Letartóztattak egy skót turistát egy kolumbiai repülőtéren szeptember 29-én, miután az illető körülbelül 2 kg kokainnal próbálta elhagyni az országot.
Vágólapra másolva!

A kolumbiai főügyész hivatalának közleménye szerint 1976 gramm kokaint találtak Ricky Grant Courage feladott poggyászában kutyák segítségével a rendőrségi ellenőrzés során - írja a Sky News.

A 32 éves skót turistát előzetes letartóztatták, miután szeptember 29-én megállították a Rafael Nunez nemzetközi repülőtéren, Cartagenában.

 

kokain
Képünk illusztráció!
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP / dMARCUS BRANDT

A Külügyi, Nemzetközösségi és Fejlesztési Hivatal (FCDO) segít Courage-nak, aki valószínűleg Aberdeenből származik, és tagadja, hogy bármiféle jogsértést követett volna el. Állítólag a személyes tárgyai között hat, fekete műanyaggal bevont csomagot találtak. A vádakat cáfoló Courage-ot jelenleg a cartagenai San Sebastian Ternera börtönben tartják fogva.

Támogatunk egy Kolumbiában fogva tartott brit férfit, kapcsolatban állunk a helyi hatóságokkal

- mondta az FCDO szóvivője.

Amint azt korábban megírtuk, bűnösnek találtak egy rendőrtisztet, aki kokaint lopott a rendőrség bizonyítékraktárából, hogy Manchester utcáin árulja azt. A Greater Manchester Police (GMP) nyomozója, Andrew Talbot bűneire azután derült fény, hogy véletlenül elejtett egy zacskó kokaint a lánya iskolájában. Nemrég kokainnal átitatott, 16 tonnányi fagyasztott gyümölcsszállítmányt állítottak meg a hatóságok Nagylaknál a magyar-román határon, a rekordméretű drogfogáshoz a román kormányfő is gratulált.

Arról is írtunk, hogy két ember meghalt, kettő másik pedig kórházba került Ausztráliában, miután túladagolták magukat egy olyan droggal, amit kokainnak hittek, de kiderült, hogy valójában heroin van benne. A 2016-ban visszavonult holland futballista, Ronnie Stam hatalmas bajba került, miután rájöttek, hogy korábban több mint két tonna kokain csempészésében vett részt. 

Rekord mennyiségű kokaint találtak elrejtve egy dél-amerikai dzsungelben. A drogot Európába akarták szállítani, egy titkos leszállópálya közelében találta meg a nyomozóhatóság. Az ügyben a kábítószerellenes ügynökség (DEA) is segítette a helyi rendőröket. Guyana hatóságai közölték, hogy több mint 3,6 tonna kokaint foglaltak le, amelyet a venezuelai határhoz közeli buja dzsungelben találtak. A hatalmas drogfogást a közelmúlt legnagyobb lefoglalásának tartják a környéken. Robeson Benn biztonsági miniszter újságíróknak elmondta, hogy becslése szerint a kábítószer értéke legalább 200 millió dollár (71 milliárd forint).

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!