Egyre több kokaint találnak az Északi-tenger partjainál

Vágólapra másolva!
Egyre több kokaint találnak az Északi-tenger partjainál és a La Manche csatorna környékén - jelentette szerdán egy belga hírügynökség a helyi vámhivatalra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A hatóság szerint az esetek többsége azért történik, mert a drogot szállító teherhajók a part mentén egyszerűen a tengerbe dobják a rakományt, hogy a kisebb hajókról összeszedjék az árut.

A belga vámhatóságok szeptember 16-tól október 15-ig razziákat tartottak, amely a tengeri kábítószer-csempészet ellen lépett fel.

Ennek során összesen 930 kiló kokaint és csaknem öt tonna hasist foglaltak le, négy embert pedig őrizetbe vettek kábítószer-csempészet gyanújával

 - tájékoztatott a Belga hírügynökség.

A műveletben 12 európai ország hatósága vett részt, melyet az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete, az Europol koordinált.

Legutóbb a kolumbiai repülőtéren foglaltak le több kiló csempészkokaint a rendőrök. Szeptemberben pedig a magyar határon történt rajtaütés, amikor a rendőrök rekordmennyiségű kokainnal átitatott, 16 tonnányi fagyasztott gyümölcsszállítmányra csaptak le Nagylaknál. Arról is beszámolt az Origo, hogy a magyar rendőrök az Europol és az FBI segítségével számoltak fel egy droghálózatot. Egy taksonyi és egy dunakeszi férfi évek óta drogot csempészett be a Balkánról és Hollandiából, amelyet itthon adtak el Magyarországon.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!