Elpusztult a világ legkövérebb macskája

Vágólapra másolva!
Meghalt a világ legkövérebb macskája, Kroshik. A cica egy ideig már mozogni sem tudott a súlya miatt, de diétázni vitték egy állatkórházba. Ott, az oroszországi Permben pusztult el, 16 kilósan, már nem kapott levegőt.
Vágólapra másolva!

Nemrég írtunk Kroshikról, a világ legkövérebb macskájáról. A 17 kilós állat akkor éppen diétán volt az oroszországi Permben, de nem bírta a kötöttségeket. Úgy döntött, hogy elszökik a kórházból, de nem sikerült meglépnie, beszorult egy cipőtartóba. A legfrissebb hírek szerint Kroshik (magyarul morzsa) elpusztult, azon a klinikán, ahol próbálták lefogyasztani. 16 kilósan halt meg, nem kapott levegőt - írja a Mirror.

Állítólag a macska azért hízott el, mert egy kórház pincéjében kekszen és levesen élt. Az, hogy próbált lefogyni, diétázott, sportoltatták, világhírnevet hozott neki. 

Tegnap Kroshik hirtelen rosszul lett. Elkezdett fuldokolni.

 "Addig a pillanatig az orvosok soha nem vették észre nála a légszomj jeleit. Azonnal cselekedtünk, fél óra múlva Kroshik már oxigénterápián volt" - mondták az ápolók. "Fokozatosan romlott az állapota. Az orvosok megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. Nem egyedül haldoklott, az utolsó pillanatig a legjobbak küzdöttek az életéért" - magyarázták. 

Szeptemberben meghalt a világ legidősebb macskája is. Rosie 33 éves volt, ez emberi években kifejezve 152 évnek felel meg. A büszke tulajdonos, Lila végig kedvence mellett volt az utolsó órákban is. A cica 1991-ben született, és nem hivatalosan ő volt a világ legidősebb macskája. A cím jelenlegi birtokosa egy 28 éves macska, a kenti Flossie 1995-ben született. A föld valaha volt legidősebb macskája 2005-ben pusztult el, a Crème Puff névre keresztelt állat mintegy 38 évig élt. A macskák általában 15 évig élnek. 

A Guinness rekordok könyve szerint egy 2016-ban (30 évesen) elpusztult texasi sziámi macska volt a világ legöregebb cicája. Új sztár emelkedett fel a dolgozóit éppen mesterséges intelligenciára cserélő TikTok közösségi oldalon. Maxwell a valóságshow műfajban utazik, és a szokásostól eltérően egyáltalán nem ember, hanem egy nyakába rögzített kamerával az utcán gengszterkedő macska. Sajnos nem világos, hogy Maxwell és a gazdája hol élnek, azonban a környezet és az autók rendszámai alapján potenciálisan egy kínai városról lehet szó. A többé-kevésbé a macska nézőpontjából rögzített felvételek érdekes betekintést adnak az emberek számára abba, hogy miként látják a világot a cicák, továbbá hogyan viselkednek egymással szemben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!