Lezuhant egy mentőhelikopter az Egyesült Államokban, három ember meghalt

Vágólapra másolva!
Meghalt egy mentőcsapat három tagja hétfőn Kentucky államban egy balesetben, lezuhant a helikopterük – erősítette meg közleményében a szolgáltatást üzemeltető cég.
Vágólapra másolva!

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy az AEL 133-as bázis három tagja helikopter-balesetben meghalt a Kentucky állambeli Owentonban - áll a társaság közleményében. A cég tájékoztatása szerint az áldozatok éppen úton voltak egy betegért, amikor a szerencsétlenség történt.

Ez egy borzasztó, tragikus baleset volt, legmélyebb együttérzésünket, részvétünket fejezzük ki az alkalmazottak családjai és barátai felé

 - áll az Air Evac Lifeteam közleményében. Elsődleges feladatunk most az, hogy az érintett családokat és a munkatársainkat támogassuk - írják.

Vizsgálják a baleset körülményeit.

Amint arról az Origo korábban beszámolt, 2003-ban is lezuhant egy mentőhelikopter az Egyesült Államokban - videó. Meghalt egy ápoló, amikor lezuhant egy mentőhelikopter 2008-ban Kiskunlacháza és Apajpuszta között. Öten voltak a gépen, amely egy égési sérült kisfiút szállított. Neki nem esett komolyabb baja, az anyja, a pilóta és az orvos megsérült. A gép a rendőrség szerint meghibásodás miatt kényszerleszállást akart végrehajtani, amikor körülbelül 300 méteres magasságból lezuhant. 

Lezuhant egy vitorlázó kisrepülőgép vasárnap Dunakeszin, a járműből a pilóta még a tűzoltók kiérkezése előtt kiszállt – tudatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kora délután az MTI-vel. A pilóta nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a gép roncsait látva viszonylag szerencsésen vészelte át az eseményt. Arról is írtunk, hogy egy ember meghalt, amikor egy kisrepülőgép lezuhant egy közép-indianai repülőtér közelében.

Júliusban lezuhant egy repülőgép New York állam északi részén is. A gép Nyugat-Virginiába tartott, hogy ott üzemanyagot tankoljon, de út közben lezuhant. A gépen egy héttagú család utazott, öten meghaltak a balesetben. Halálos repülőgép-baleset történt Kaliforniában is júniusban. Először azt gondolták, hogy csak késik, később azonban megtalálták a roncsokat. A baleset következtében ketten meghaltak. Lezuhant egy vitorlázó repülő a szlovákiai Bolerázban júliusban, a balesetben két személy megsérült. A gépet állítólag egy diáklány irányította, akinek a tanára is a fülkében volt.  A repülő kb. 5 méteres magasságból, leszálláskor a földbe csapódott. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!