Lövöldözés volt egy amerikai egyetemen, egy ember meghalt

Vágólapra másolva!
A Georgia államban lévő Albany egyetemen szombat este tartottak egy rendezvényt, ahol lövöldözés tört ki. Több fiatal megsérült, egy 19 éves fiú pedig belehalt a sérüléseibe. Az eddigi információk szerint a rendőrök egyelőre nem tartóztattak le senkit.
Vágólapra másolva!

Szombaton tartottak ünnepséget az Alany State egyetemem Georgia államban. Este, 20:50 körül lövöldözés tört ki egy koncerten, ahol rengeteg ember volt. 

Hatan megsérültek, egy 19 éves fiút, De'Marion Tashawn Daniels lelőttek.

 A fiú nem az egyetemen tanult. 

Három lánynak lőtt sebe lett, köztük egy 13 éves kislánynak is. A rendőrség egyelőre nem tartóztatott le senki a lövöldözés miatt - írja az ABC

Ahogy korábban megírtuk, április 24-én halálos lövöldözés volt a texasi Arlington egyik középiskolájában, amelyben egy 18 éves fiatal meghalt. Az ügyben egy 17 éves fiút letartóztattak, aki ellen gyilkosság miatt adtak ki elfogatóparancsot. Akkor a 17 éves gyanúsított megpróbált elmenekülni az egyetemről, de a rendőrök megtalálták, és incidens nélkül őrizetbe vették.

Korábban Iowában történt egy középiskolában lövöldözés. Ahogy arról az Origo beszámolt, ott szintén egy 17 éves fiú volt a támadó.  Az év első tanítási napjának kezdetén nyitott tüzet Perry város középiskolájában, egy 6. osztályos diákot megölve és 5 embert - köztük diákokat és legkevesebb egy iskolai alkalmazottat - megsebesítve. 

Lövöldözés volt egy amerikai egyetemen is áprilisban, meghalt egy 18 éves lány. Egyetemi lövöldözés történt Coloradóban is februárban. A rendőrség letartóztatott egy amerikai diákot, akit azzal vádolnak, hogy megölt két embert. 

Októberben egy ember tüzet nyitott a nashville-i Tennessee Állami Egyetem (TSU) közelében, legalább egy embert megölt, többeket pedig megsebesített. A halálos lövöldözés nem sokkal azelőtt történt, hogy körülbelül 17 óra 10 perckor elkezdődött egy futballmérkőzés, amelyen a TSU az Eastern Illinois Egyetemmel csapott össze a Nissan Stadionban.

2023 februárjában egy 43 éves férfi a Michigani Állami Egyetemenen kezdett el lövöldözni. Három ember meghalt, öten pedig megsérültek. A lövöldöző először az egyetem egyik csarnokában nyitott tüzet, ahol két embert ölt meg, majd egy másik helyszínen még egy emberrel végzett. A rendőrségi tájékoztatón elhangzott, hogy a fegyveres után hajtóvadászat indult majd, amikor a rendőrök megpróbálták ártalmatlanítani saját magával is végzett East Lansing városában hétfőn késő este. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!