Meghalt a legendás basszusgitáros

Vágólapra másolva!
Phil Lesh, a Grateful Dead basszusgitárosa és alapító tagja pénteken meghalt - erősítette meg producere, Peter Shapiro. Lesh 84 éves volt és az Instagramon közzétett bejegyzés szerint "békésen ment el".
Vágólapra másolva!

Péntek este, 84 éves korában, meghalt Phil Lesh. 

Családja és szeretetteljes légkör vette körül utolsó pillanataiban. Phil hatalmas örömet szerzett mindenkinek, aki ismerte, és a zene örökségét hagyta hátra. Kérjük, hogy tartsák tiszteletben a Lesh család magánéletét ebben a nehéz időszakban

– írták péntek este az Instagrammon.

A Grateful Dead

A Grateful Dead amerikai rockegyüttes 1965-ben alakult a kaliforniai Palo Altóban. Az alapító tagok között volt Phil Lesh, basszusgitáros, énekes.

A Grateful Dead egyedülálló stílusban olvasztotta egybe a rock, a folk, a blues, a reggae, a country, a dzsessz, a pszichedelikus rock és a space rock elemeit. 

A zenekar stílusára a kábítószer és a kábítószeres élmények egyaránt hatással voltak. A stílus kialakítása főleg Garcia szokatlanul hosszú gitárszólóinak is köszönhető, de a zenéjük élvezetéhez nem szükségesek a drogok. Az együttes 1994-ben bekerült a Rock and Roll Hall of Fame-be. A Rolling Stone magazin minden idők 57. legjobb együtteseként sorolta be.

Korábban arról is írtunk, hogy Martin Scorsese rendez filmet a Grateful Dead rockbandáról és arról is beszámoltunk, hogy majdnem kétmillió dollárért kelt el Jerry Garcia, a Grateful Dead zenekar egykori vezetőjének gitárja egy New York-i árverésen. 

Nemrég egy másik híres zenész halálra rázta meg a világot, amikor holtan találták a One Direction egykori sztárját, Liam Payne-t Argentínában. A 31 éves énekes Buenos Aires-i szállodaszobája harmadik emeletéről esett le, és rendkívül súlyos sérüléseibe a helyszínen belehalt. Liam Payne halálának körülményeit azóta is vizsgálják, hiszen egyre több gyanús dologra derül fény a nyomozás során. Időközben kiderült, hogy az énekes valóban drog hatása alatt állt a halála idején. A rendőrség közleménye szerint erős hallucinogén szer hatása alatt állhatott, amikor kizuhant, ez pszichotikus rohamokat és hallucinációt is okozhatott. Először öngyilkosság miatt nyomozott a hatóság, azonban azóta bonyolódott az ügy, és már két gyanúsítottja is lehet a tragédiának.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!