Egy orvos elmaszkírozta magát, majd mérget adott be anyja élettársának

Vágólapra másolva!
Egy orvos, aki álruhát viselt, amikor egy örökösödési vita során mérget fecskendezett anyja élettársának a testébe, beismerte a gyilkossági kísérletet. Az 53 éves Thomas Kwan korábban tagadta a bűncselekményt Patrick O'Hara ellen, akinek olyan szérumot adott be, amely ritka és életveszélyes húsevő baktériumokat tartalmazott.
Vágólapra másolva!

Az ügyészek szerint Kwan sminkekkel elmaszkírozta az arcát, hogy álcázza magát és előkészítse a támadást az áldozat newcastle-i otthonában január 22-én. Kwant következő tárgyalása október 17-én lesz és hosszú börtönbüntetésre számíthat.

Kwan elismerte, hogy mérgező anyagot adott be a 71 éves férfinak, de kezdetben azt állította, hogy csak kellemetlenséget akart okozni.

Miután azonban az ügyészek október 3-án megnyitották a tárgyalást, Kwan megváltoztatta a vallomását.

Kwan édesanyja, Wai King a végrendeletében a Newcastle-i otthonát élettársára hagyta, és az csak a férfi halála esetén szállt volna át a gyermekeire.

Kwan, aki korábban elismert háziorvos volt, a pénz és az örökség megszállottjává vált, ezért egy bonyolult tervet eszelt ki, hogy megkapja az örökségét. Kwan olyan leveleket küldött áldozatának, amelyekben azt állította, hogy a kórházból küldték orvosi vizsgálat céljából. 

A háziorvos álarcot és szemüveget viselt, és maga végezte el a látogatást, valamint Covid-19 emlékeztető oltást ajánlott az áldozatnak.

A bíróság szerint O'Hara szörnyű fájdalmat érzett, amint beadták neki az injekciót. Az áldozat akkor fogott gyanút, amikor élettársa azt mondta, hogy az orvos ugyanolyan magas, mint a fia. O'Harát végül nekrotizáló fasciitisszel kezelték és a karjának egy részét amputálni kellett.

Kwan, aki a bíróság szerint megszállottja volt a mérgeknek, soha nem árulta el, hogy mit adott be áldozatának, de a Brading Court-i otthonában tartott házkutatás során több vegyszert és mérget, valamint a mérgek készítéséről és használatáról szóló könyveket találtak.

A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy valószínűleg egy jodometán nevű rovarirtószer volt, amelyet egy fecskendőben találtak, bár korábban még soha nem volt példa arra, hogy ezt embereken használták volna. A bíróság meghallgatta, hogy Kwan a támadás előtti este Newcastle-be utazott, hamis rendszámtáblát tett az autójára, és álnéven jelentkezett be egy szállodába - számolt be róla a BBC.

Kwan kémszoftvereket is telepített az édesanyja számítógépére, hogy figyelemmel kísérhesse a házaspár online tevékenységét, és a beépített kamerával képeket készíthessen róluk a tudtuk nélkül.

A bíróságon elhangzottak szerint egy tartalék tervet is kidolgozott: egy hamis jótékonysági szervezet levelét is elkészítette, amelyben O'Hara számára italokat és ételt ajánlott fel.

Ügyvédje, Paul Greaney KC szerint Kwan elfogadta, hogy a börtönbüntetés elkerülhetetlen, és arra törekedett, hogy minél hamarabb elítéljék. Lambert bírónő szerint jelentős szabadságvesztésre számíthat. 

Kwant február óta felfüggesztette hivatalából az orvosi szakszervezet. A Happy House rendelő, ahol korábban dolgozott, közölte, hogy a letartóztatását követően távozott. Az orvosi rendelő vezetője elmondta:

Meggyőződésünk, hogy ez egy független, személyes ügy volt, és Dr. Kwan soha nem jelentett veszélyt egyetlen betegünkre sem 

- mondta.

Korábban arról is írtunk, hogy orvosnak adta ki magát egy szakács és megölt 12 embert. Az eredetileg szakács végzettségű férfi több alkalommal is infúziókat, gyógyszereket és injekciókat adott be „pácienseinek", akik egy szlovákiai idősotthon gondozottjai voltak.

Arról is írtunk korábban, hogy egy francia férfi megölte a szüleit, a feleségét és a gyerekeit még 1993-ban, mert félt, hogy kiderülnek a hazugságai. Ugyanis 18 éven keresztül azt hazudta, hogy orvosként dolgozik, a barátaitól kicsalt pénzből élt. 

Arról is írtunk, hogy álorvosként, a konyhaasztalon kasztrált férfiakat egy német villanyszerelő. Beszámoltunk arról is, hogy elítélték a magát orvosnak és nőnek kiadó gyöngyöspatai férfit.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!