A halálba zuhant egy nő egy óceánjáróról a brit partoknál

Vágólapra másolva!
Egy nő meghalt, miután a Csatorna-szigeteknél a tengerbe esett egy tengerjáró hajóról.
Vágólapra másolva!

A francia parti őrség közölte, hogy szombaton nem sokkal éjfél után vészjelzést kapott. Az értesítés szerint egy Southamptonba tartó tengerjáró hajóról a tengerbe zuhant egy nő a Csatorna-szigeteknél. A mentésben a francia haditengerészet helikoptere, a Királyi Nemzeti Mentőcsónak Intézet (RNLI) egy mentőcsónakja és a Csatorna-szigetek légi kutatógépe vett részt - írja a Sky News.

A francia parti őrség szóvivője elmondta, hogy 

helikoptere megtalálta a nőt, és kiemelte a vízből, de egy orvosi csapat később halottnak nyilvánította őt.

A Csatorna-szigeteki légi kutatószolgálat a Facebookon közzétett bejegyzésében közölte, hogy a Virtuosa hajó a Les Casquets-től északra - Alderneytől északnyugatra - tartózkodott a baleset  idején.

A Virtuosa tengerjáró jelenleg a southamptoni kikötőben horgonyzik, és helyi idő szerint reggel 8.04-kor érkezett meg a spanyolországi Cartagena kikötőből.

Legutóbb az Origo arról is beszámolt, hogy egy hajó, 500 emberrel a fedélzetén elsüllyedt Kongóban. A baleset halálos áldozatainak száma elérte a 126-ot. Azt megelőzően szintén Kongóban pedig a Kivu-tóban süllyedt el egy csónak. A túlzsúfolt jármű utasai közül 23-an meghaltak.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!