Szentpétervár lebombázása - itt van Putyinék reakciója az őrült tervre

Oroszország korábbi elnöke, jelenleg az ország Biztonsági Tanácsának alelnöke, Dmitrij Medvegyev
Oroszország korábbi elnöke, jelenleg az ország Biztonsági Tanácsának alelnöke, Dmitrij Medvegyev
Fotó: Yekaterina Shtukina
Vágólapra másolva!
Dmitrij Medvegyev felszólította Andrzejczak lengyel tábornokot, hogy hagyjon a háborúval való fenyegetőzéssel.
Vágólapra másolva!

Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese keményen reagált Rajmund Andrzejczak volt lengyel vezérkari főnök azon kijelentésére, miszerint országa az Oroszországgal való háború esetén elsőként Szentpétervárt támadná meg, írja a Life.ru.

A balti államok és Lengyelország katonai szakértői konkrét terveket dolgoztak ki egy esetleges invázió esetén. Egy Vilniusban tartott konferencián elhangzott, hogy Ukrajna csupán néhány évnyi haladékot ad, mielőtt Oroszország tervei a balti államokra és Lengyelországra irányulnának.

Rajmund Andrzejczak volt lengyel vezérkari főnök
Rajmund Andrzejczak volt lengyel vezérkari főnök (Fotó: NurPhoto/AFP)

A lengyel volt vezérkari főnök, Rajmund Andrzejczak nyíltan beszélt a visszavágásról: szerinte minden 300 kilométeres körzetben lévő stratégiai célpontot eltalálnának, beleértve Szentpétervárt is.

Újabb bátor ember jelent meg. A balliberális Lengyelország volt vezérkari főnöke, Andrzejczak azzal fenyegeti Oroszországot, hogy „közvetlenül Szentpétervár ellen” támad. Ő, egy nyugdíjas bolond, emlékezhetett volna Lengyelország számos felosztására, és nem ébresztette volna fel a fenevadat. Elvégre Varsó az Orosz Birodalom része volt. Hiányoztam?

– szólította meg a tábornokot a szokásos pikírt stílusában Medvegyev.

Dmitrij Medvegyev, Oroszország korábbi vezetője, jelenleg az ország Biztonsági Tanácsának alelnöke
Dmitrij Medvegyev, Oroszország korábbi vezetője, jelenleg az ország Biztonsági Tanácsának alelnöke (Fotó: AFP/Yekaterina Shtukina)

Andrzejczak szerint Varsó 800 darab, akár 900 kilométeres hatótávolságú rakétát vásárol. A tábornok szerint háború esetén Lengyelország „az első percben 300 kilométeres körzetben minden stratégiai létesítményt eltalál, és közvetlenül Szentpétervárt támadja”.

Eközben a lengyel hadsereg arra kéri a polgárokat, hogy jelentkezzenek egy speciális nyári programra, amelyben megtanulhatják, hogyan kell harcolni abban az esetben, ha az Oroszországgal való konfrontáció fokozódik.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!