Szupermarketben rekedt egy kakadu, egy hónap után mentették ki

Vágólapra másolva!
Egy Mickey névre keresztelt kakadut sikeresen befogtak Sydneyben, miután a madár betévedt egy szupermarketbe. A madár kicsalogatására tett többszöri próbálkozás kezdetben sikertelen volt, így a madár brióson és vízen élve négy hetet volt az áruházban.
Vágólapra másolva!

Az új-dél-walesi környezetvédelmi miniszter kedd este jelentette be, hogy a madarat biztonságban befogták és most megvizsgálják, hogy minden rendben van-e az állattal, és hogy egészséges-e.

A madár közel egy hónapig volt Campbelltownban egy szupermarketben.

Egy madármentő szervezet többször is próbálta különféle módszerekkel kicsalogatni a kakadut. A madár ettől azonban egyre idegesebb lett. Mivel a boltban elegendő mennyiségű étel volt számára, így különösen nehéznek bizonyult a kicsalogatása. A szakemberek így inkább csak vízzel próbálkoztak - írja a The Guardian.

A Feathered Friends madármentő szervezet vezetője szerint a kakadut megpróbálták annyira kifárasztani, amennyire csak lehet, hátha könnyebben elfogják.

A kijáratok, ahonnan a kakadu kimehetne, egyben a vásárlók kijáratai is, így csak rá kell jönnie, hogy a vásárlók ... nem félelmetesek, ami nyilvánvalóan kihívást jelent, amikor mindenkit potenciális fenyegetésnek tekint

 - mondta el a szervezet vezetője.

 Kedden reggel aztán egy másik kakadut is bevittek a szupermarketbe abban a reményben, hogy Mickey megnyugszik a jelenlététől. A madár először nagyon megijedt, hiszen ez már a sokadik próbálkozás volt, hogy megpróbálják befogni. De aztán sikerült oda csalogatni.

A kakadu egy rendkívül okos és leleményes madár. Az Origo többek korábban beszámolt kukákat fosztogató kakadukról is. A sárgabóbitás kakaduk kifejlesztettek egy technikát, amellyel a csőrüket és a lábukat használva ki tudják nyitni a szeméttárolók fedelét, így jutva élelemhez. Lapunk arról is írt, hogy a vadon élő Goffin-kakaduk saját "evőeszközöket" készítenek maguknak hogy meg tudják kaparintani a gyümölcsök nehezen elérhető magvait.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!