Szörnyű pusztítás: egy éve tört ki a háború a Hamász és Izrael között

A Hamász által elfogott izraeli túszok rokonai és támogatói a támadások első évfordulóján részt vesznek a Nova emlékműnél (Fotó: AFP)
A Hamász által elfogott izraeli túszok rokonai és támogatói a támadások első évfordulóján részt vesznek a Nova emlékműnél (Fotó: AFP)
Vágólapra másolva!
Izrael megemlékezéseket kezd a Hamász-mészárlás első évfordulóján.
Vágólapra másolva!

Izrael ma emlékezik meg a Hamász terroristák október 7-i támadásának első évfordulójáról, amely az ország történetének leghalálosabb támadása volt, s amely megrázta a nemzetet, és elindította a gázai háborút.

Az országban számos rendezvényt és gyűlést terveznek a támadás emlékére. Eközben a hadsereg közölte, hogy Hamász-célpontokat támad a Gázai övezetben.

Jichák Hercog elnök a támadás kezdetének pillanatában, egy perc néma csenddel indította a napot a Nova zenei fesztivál helyszínén. Ott több száz terrorista támadott, és legalább 370 ember vesztette életét. 

A megemlékezésen az áldozatok családtagjai közül is sokan megjelentek.

Jeruzsálemben, Benjamin Netanjahu miniszterelnök rezidenciája előtt több százan gyűltek össze a túszok családtagjaival együtt.

Mint arról a Magyar Nemzet is írt, egy év telt már el a tragikus nap óta, amely örökre nyomot hagyott Izraelen és az egész Közel-Keleten. 2023. október 7-én, egy ünnepnapon, a kora reggeli órákban rakétazáporra ébredtek az izraeliek, ezzel egy időben pedig a Hamász palesztin terrorszervezet harcosai behatoltak Izraelbe, megöltek mintegy ezerkétszáz embert, több mint kétszázat pedig túszként magukkal hurcoltak a Gázai övezetbe.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!