Tüntetnek Kijevben Zelenszkij és az ukrán kormány ellen - videó

Vágólapra másolva!
Megelégelték a kényszersorozásokat, így kimentek az utcára a nők. Céljuk, hogy az orosz–ukrán háborúba elhurcolt férfiakért tüntessenek.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet a cikkében több brutális videót is közzétett, melyben az látszik, hogy igencsak elszabadultak az indulatok. A nők azokért a férfiakért vonultak az utcára, akiket kényszerből hurcoltak ki a háborús frontra az ukrán elnök utasítására. 

Nem ritka eset, hogy nők próbálják meg megakadályozni, hogy egy férfit a hadkiegészítő parancsnokság emberei elhurcoljanak. 

Most egy újabb videó látott napvilágot, amelyen az látható, hogy 

kárpátaljai nők rohamozzák meg a hadkiegészítők kisbuszát, megpróbálják felborítani azt, kövekkel dobálják, és bottal ütve kergetik el a katonákat. 

Mint ismert, Zelenszkij a háború kirobbanása óta folyamatosan szedi össze a hadköteles férfiakat. Előfordult, hogy koncertek helyszínén és sztriptízbárokban is megjelentek a hadsereg katonái, hogy embereket hurcoljanak lényegében a biztos halálba.  Ilyenre még soha nem került sor a háború kitörése óta, ami arról tanúskodik, az ukrán vezetés rendkívül el lehet keseredve a háború jelenlegi állása miatt. 

Ahogyan arról az Origo beszámolt, már halálos áldozata is van az embertelen razziáknak. A hatósági emberrablások pedig már napi szintűek az EU-ba igyekvő országban. vannak. A toborzók legutóbb Odesszában vertek halálra egy férfit. Ha pedig valaki bírósági ügyet mer az ilyen esetekből csinálni, azt halálosan megfenyegetik. A halotti orvosi jelentéseket pedig többnyire meghamisítják.

 

Már az ukrán elit is lázad
Zelenszkij elgondolásaival már nagyon sokan nem értenek egyet Ukrajnában. Persze az ilyen emberek 

disszidálni kényszerülnek Ursula von der Leyen asszony legkedvesebb demokráciájából.

Artem Dmitruk ukrán parlamenti képviselő nemrég szintén arra kényszerült, hogy őszintesége és kritikus hozzáállása miatt elmeneküljön az országból. Dmitruk legutóbb annak a véleménynek adott hangot, miszerint Zelenszkij irodája adott parancsot az újabb mozgósítási razziákra.

Úgy fogalmazott:

Az Elnöki Iroda egyértelmű parancsot adott ki: határozottan kell fellépni a megfelelő eredmény érdekében: mindenkit el kell fogni!"

"Bizonyítványok, igazolások, halasztások, rokkantsági papír stb.… nem működnek ezentúl! Mindenkit be kell vinni a hadkiegészítő parancsnokságra. Majd ott eldöntik, hogy mi legyen a sorsod" - mondta.

Dmitruk szerint a gyerekeket is el fogják vinni, és az irodáikban majd kötelezik őket a szolgálatra (18 éves koruktól). Végül elmondják majd, hogy önkéntesen jelentkeztek.

Hozzátette, mindenkit megfigyelnek, akik a közösségi felületeken írnak vagy beszélnek a történtekről. Rájuk is ki van adva a parancs: kegyetlenül kell bánni velük!

Kérem, akinek lehetősége van rá, az maradjon otthon. Ne járjatok edzőtermekbe és közösségi helyekre! Ráadásul már azon gondolkodnak, hogy hamarosan a lakásokba is bemennek értetek! Ez már a vég! Előbb azonban a szállodákat fogják felforgatni!"

- hangsúlyozta Dmitruk a Telegramon.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!